Nye lærerstudenter

Vi  er nå halvveis i skoleåret 2011/2012. I høst og vinter har vi skrevet mye om hvordan vi følger opp studentene som vi gir stipend til. Nå har vi også begynt å forberede neste skoleår og hvilke studenter vi skal gi stipend til da. Dette gjelder både elever som kommer fra etniske minoriteter som ønsker lærerutdannelse, og elever som vi har støttet gjennom mange år og som nå går siste år på videregående skole.

Allerede i november i fjor begynte vi dette arbeidet. Da arrangerte vi et informasjonsmøte for 57 elever i vår målgruppe; elever som går på gymnaset for etniske minoriteter i Savannakhet. Alle som var interessert skrev deretter en søknad, og vi arrangerte et par uker senere førstegangsintervju med alle som hadde levert søknad.

Marit og Lek intervjuer en av elevene.

Etter tre intervjurunder med utvelgelser og en del diskusjoner og vurderinger oss i mellom, har foreløpig ni nye lærerstudenter blitt plukket ut for videre stipend fra prosjektet. Det har vært utfordrende å skulle velge blant 57 ivrige og dyktige studenter som søkte om stipend fra oss og vi skulle gjerne ha hjulpet alle. Gode karakterer er viktig, da lærerstudiet er krevende, men ikke det eneste kriteriet for å få stipend. Like viktig er det at eleven viser modenhet, evne til refleksjon, stor motivasjon for læreryrket og visjoner for utvikling av skolen og nærsamfunnet sitt.

Lek under første intervjurunde.

De ni utvalgte elevene skal vi nå besøke hjemme i landsbyene der de kommer fra. Vi vil være helt sikre på at familien deres støtter en utdannelse, samt at stipendet går til elever som virkelig trenger det. Vi har som målsetting å gjennomføre alle disse besøkene i løpet av årets tre første måneder, slik at vi har gjort endelig beslutning om stipend i god tid før neste skoleår.

I forrige uke hadde vi gleden av å fortelle denne gode nyheten til de aktuelle elevene sammen med vår samarbeidspartner fra skolemyndighetene i Savannakhet. De ble svært glade og takknemlige. Vi formidlet betydningen av dette stipendet og hvilke forventninger vi har til dem, og så gjorde vi avtaler for hjemmebesøk.

Elevene får en gledelig nyhet!
Fremtidens lærere.

2 tanker om “Nye lærerstudenter

  1. Inspirerende – kan tro de må være stolte!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close