Om oss

Hva gjør School Support Laos?

School Support Project Laos er et bistandsprosjekt som hjelper fattige barn til skolegang i Savannakhet provins i Laos. Én gang i året gir vi våre barn en pakke med skolemateriell og skoleklær som er nok for hele det neste skoleåret.

I tillegg har vi gitt stipend til utdanning på lærerhøyskolen i Savannakhet by. Lærerstudentene kommer fra stammelandsbyer i fjellområder der det generelt er stor mangel på lærere i grunnskolen. Vi gir de en tre-årig lærerutdannelse som også gir de gode kunnskaper i engelsk.

Hvordan startet det hele?

Etter mye planlegging kunne vi starte hjelpeprosjektet i desember 2001. Siden da har over 1000  barn fra Savannakhet by og landsbyene rundt blitt inkludert i prosjektet. Alle barn får sko, skoleuniform, skoleveske, skrivesaker og kladdebøker samt en rekke hygieniske artikler som tannbørste, tannkrem, såpe og vaskemiddel.

Vi besøker familiene til alle barn i prosjektet jevnlig for å motivere foreldrene til å sende barna til skolen hver dag.

I distriktene som ligger nære grensen til Vietnam bor det stort sett etniske minoriteter. I disse områdene har det først de siste årene blitt bygd skoler, og det er fortsatt stor mangel på lærere. Skoleprosjektet gir derfor stipend til utvalgte studenter fra disse minoritetsgruppene hvert år slik at de kan få lærerutdanning.

School Support Laos blir ledet av Marit Rousing Ngamchalad. Marit er fra Norge, og har jobbet i Thailand og Laos siden 2000. Hun behersker Thai og Laotisk flytende. Med seg i arbeidet har hun sin mann Satad fra Thailand, Somchai og Lek fra Thailand,  Sinakhone fra Laos, og Stian fra Norge.
Fra mars 2011 til mai 2012 jobbet også Ole Christian Rousing i Skoleprosjektet.

Vi er registrert som en veldedig organisasjon i Norge (org.nummer 984 684 606).  Marit og Satad bor i Mukdahan som er en by i Thailand (nær grensa til Laos). Derifra reiser de flere ganger i året til Savannakhet som ligger rett på andre siden av Mekong-elven. De tre andre ansatte jobber og har fast bosted i Savannakhet.

Vi ønsker å bidra til å redusere fattigdom i Laos ved å hjelpe de fattigste barna til å få elementær skolegang. Vi tror at en grunnskoleutdannelse er en av de viktigste faktorene for å redusere fattigdom. Gjennom å gi direkte støtte og nær oppfølgning med barna som er med i vårt prosjekt vil vi sikre en effektiv bruk av de ressursene vi har til rådighet.

Vi trenger din hjelp!
Da vi er en privat organisasjon uten offentlig støtte, så er vi avhengig av støtte fra givere. Vi er en liten organisasjon og hvert bidrag mottas med stor takknemlighet. Vi garanterer at alle penger blir brukt mest mulig effektivt, og du kan være sikker på at hver en krone blir satt meget stor pris på av vanskeligstilte barn i Laos.

Ønsker du å bli en giver til vårt prosjekt, klikk her

Hvis du vil lese mer om grunnskole- og vgs utdanning, les mer her

Hvis du vil lese mer om utdanning av lærere, les mer her

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close