Langt inn i jungelen

Seponturene er alltid spennende! Denne gangen reiste vi fra den 17. til den 19.januar og vi var forberedt på kjøreruter langt utenfor allferdsvei! Vi skulle besøke to studenter som vil få stipend fra oss for å studere videre neste år (les mer om studentene her), samt ha en pakkeutdeling og besøke en skole vi vil begynne å gi støtte til.

Først besøkte vi Phodee som bor i en landsby som heter Genghok. Phodee er 20 år og har bodd på internatskole i Savannakhet siden han var 13 år. Faren til Phodee var en svært engasjert mann som viste stor takknemlighet for den støtten vi vil gi sønnen hans.

Phodee skriver under kontrakten og far er veldig glad!

Vi fikk servert deilig middag.
 

Onsdag kjørte vi langt og lenge innover i jungelen for å besøke Asai og familien hans. Bare 5 kilometer fra den vietnamesiske landegrensa bodde det 13 familier i en liten landsby ved navn Sadom, og Asais familie besto av hans mor og hans eldre bror med hans kone og to barn. Asai flyttet fra hjemlandsbyen sin da han var 11 år gammel for å kunne fortsette på skolen. Han er nå 21 år gammel og har bodd de siste 7 årene på internatskole i Savannakhet.

Smale, svingete veier...

Vi passerte mange små landsbyer.

Asais mor kan ikke skrive, men undertegner kontrakten med fingeravtrykk.

Asais familie.
Torsdag var det igjen klart for langtur inn i den dypeste jungel. Vi kjørte først til Vangbing skole for å dele ut skolepakker, og så videre til Phaijod landsby for å besøke Lamngon som har gitt stipend til. Skolen han nå jobber som lærer på har landsbyen bygget selv, men taket er sponset av norske gjester som ble med prosjektet på besøk for ett år siden. Nå ønsker vi å begynne å støtte barn ved denne skolen, og vi hadde i denne forbindelsen et møte med landsbysjefen og læreren.

Vi kjørte langt gjennom tett jungel.

Flott utsikt fra lasteplanet på bilen vår!

Spente barn venter på skolepakker.

Klærne prøves etter utdelinga.

Tavlen ved Phaijod skole var i dårlig forfatning, snart vil de få en ny av oss.

Litt skeptisk og litt glad!

I dag setter vi igjen kursen mot Sepon og nye spennende arbeidsoppgaver, flotte mennesker og mange inntrykk!

3 tanker om “Langt inn i jungelen

  1. Nydelig å lese om dette! Dere gjør en så god jobb!

  2. Dette er livet! Jeg er så vanvittig glad for at jeg får være med på dette!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close