#elevene: Pou, 16 år

Dette er Pou. Hun går i dag i klasse M1 på internatskolen Sonpao i Sepon distrikt, og får et stipend av oss som dekker kost og losji. Vi ønsker derfor at dere skal få bli litt bedre kjent med henne.

Ikke langt fra hovedveien som går gjennom Sepon distrikt, ligger landsbyen Nuang Sen. Dette er hjembygda til Pou, og er en nokså stor landsby med over 100 familier. Hjemme i landsbyen har hun 1 eldre og 3 yngre søsken. Det Pou savner mest med å bo på internatskole er å være med familien. Det var imidlertid ikke helt rosenrødt i landsbyen, og det Pou savner minst var en i landsbyen som ofte drakk og stjal ting.

Tross savn etter familie og venner gir Pou tydelig uttrykk for at hun trives på internatskolen. Hun forteller at hun har fått gode venner, og at hun er veldig fornøyd med lærerne hun har. Yndlingsfaget hennes er matte, mens engelsk syntes hun er mer utfordrende. Drømmen hennes er å bli lege eller lærer.

Som nevnt går Pou i klasse M1, som sammenlignet med norsk skolegang tilsvarer 8. klasse. På landsbygda i Laos er det ikke uvanlig at en klasse har elever i ulike aldre. Dette kan enten skyldes at de begynte på skolen til ulike tider, eller at de måtte hoppe over litt skole på grunn av arbeid for familien.

Av andre trivielle ting forteller Pou at yndlingsmusikken er popmusikk fra Thailand, og at det verste hun vet er ting som kan ødelegge noe, for eksempel slanger eller alkoholisme. Pou legger også til at det beste hun liker å gjøre er å kunne hjelpe barn eller andre med å jobbe eller få til noe.

Det er fantastisk å kunne følge utviklingen og skolegangen til barn fra fattige kår og fjerne landsbyer. Det er tydelig at de har drømmer, håp og forventninger til hva de kan bli når de blir voksne, og det er tydelig at de jobber hardt for å nå de.

Følg med videre på #elevene for å bli kjent med enda flere elever ved Sonpao internatskole som får stipend fra oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close