#elevene: Phone, 16 år

Høyt oppi fjellet i nærheten av grensen til Vietnam er det en liten landsby som heter Lateuang. Der bor det 52 familier, og de fleste er bønder som jobber i fjellet eller i skogen for å få ting til å gå rundt.

Vong er yngst av fire søsken. Han går i klasse M3, som sammenlignet med norsk skole tilsvarer 10. klasse. Yndlingsfaget hans er engelsk, og under intervjuet er han ivrig på å bruke engelskkunnskapen sin der han kan. Han syntes matte er det vanskeligste faget.

Å bo på internatskole er veldig bra, syntes Vong. Blant annet fordi han kan spille masse fotball i skolegården hver dag. Det er imidlertid ikke helt uproblematisk å bo der. Han sier han savner familien sin, og aller mest mor. Vong forteller at han har hatt en vanskelig oppvekst, og savner derfor mest mor fordi hun hele tiden har vært der for han. Vong forteller derimot at han ikke savner huset han bodde i.

Alle barn har drømmer, også barna som vokser opp i Laos’ dype skoger og høye fjell. Vong sier han drømmer om å bli lærer, særlig fordi han ønsker å være lærer i egen landsby. Ikke bare har han drømmer som alle andre, men han har også mer trivielle ting han liker og ikke liker. Han sier blant annet at noe han misliker aller minst er slanger, og at yndlingsbandet hans er et vietnamesisk band som heter Lao.

Vi er utrolig takknemlige for alle som støtter vårt arbeid med å gi skolegang til barn i Laos! Uten dere ville nok aldri Vong fått mulighet til å fullføre skolegangen. Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close