Skoleutstyr til flomofre

Innsamlingsaksjonen Flom2018 gikk over all forventning, og vi har vært sør i Laos for å gi skolemateriell til ofrene av flommen i juli. Ofrene er mange og behovene er store – stor takk til alle som har bidratt!

Det er nå 4 måneder siden en demning kollapset og oversvømte store områder i Sanamxay distrikt i Attapeu provins. De offisielle tallene sier at flommen førte til at 40 liv gikk tapt, 98 ble savnet og over 6,600 mistet hjemmene sine. De lokale tror imidlertid at tallene er enda større.

Siden flommen har flere hjelpeorganisasjoner vært tilstede. Det er blant annet satt opp 5 store teltleirer, og de har bistått med medisiner, mat og sanitær. I leirene er det også satt opp midlertidige skoler. Vi har fått informasjon om at det kan ta opp til 3 år før familiene kan flytte hjem til landsbyen sin igjen.

Det første som møter oss når vi ankommer Sanamxay distrikt er de store ødeleggelsene. Tusenvis av mennesker har mistet hjemmene sine og alt de eide. Vi fikk bare se yttersiden av der flommen slo hardest ned, og vi kan bare tenke oss hvor store ødeleggelsene er på det verste.

Det er totalt 1,500 elever fra de hardest rammede områdene. Noen går i dag på skole i teltleirene, og noen er fordelt på andre skoler i nærliggende landsbyer. Det er også noen skoler som overlevde flommen. 

Over 3 dager har vil delt ut skoleutstyr til 701 barneskoleelever 571 ungdomsskoleelever fordelt på 7 skoler. Det var 228 elever som dessverre ikke var tilstede denne gangen. Utstyret vi har igjen blir uansett til stor nytte for andre elever i Laos.

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close