Lærerens hjerte

Phodi er en flott mann med et stort hjerte for læreryrket og elevene. Jeg tror han ser på jobben sin nærmest som et kall. Dette sier han da jeg spør om hvordan det er å være lærer langt uti jungelen til en landsby det nesten er helt umulig å komme seg fram til:

IMG_1307
Phodi forteller om lykken har kjenner over de små tingene han oppnår som lærer

“Jeg er veldig lykkelig som lærer, og den største lykken er å gi andre kunnskap som jeg selv har. Motivasjonen min er å gi studentene det aller beste, nemlig kunnskap.

Jeg har funnet ut at lærer er en levemåte mer enn et yrke, og jeg ønsker gir elevene mine det aller beste. Utenom skoletiden tar jeg de med og lager kjøkkenhage bak skolen. Dette for at de skal få mere og bedre næring i kroppen og for at de skal lære at de kan dyrke for så å selge.

Det er stort å kunne få være en så viktig del av livene deres. Alle studentene er veldig flittige og det jeg synes er det aller beste å se, er hungeren de hele tiden har på mere lærdom.

Det er mange elever som trenger råd og jeg bruker tid med dem slik at jeg kan hjelpe de å sette seg mål for framtiden. Jeg kommer selv fra veldig fattig familie og for meg var det viktig å ha klare mål i livet og å være utholdende i å nå målene.

Det er små ting som gjør meg glad. For eksempel når en elev velger (og for lov av foreldrene) til å fortsette til neste skoleår. Da kan jeg kjenne på en lykkefølelse når jeg legger meg!

Selv om vi i deler av regntiden er innesperret og ikke kan komme oss ut av landsbyen på lengre tid, er det ikke det som er den største utfordringen. Landsbyen jeg bor i, ligger rett ved grensa til Vietnam. Det er en ungdomsgjeng fra en grenselandsby som kommer over til oss på nattestid for å plage internatelevene på skolen. Flere ganger har de kommet og truet oss og de har også utført hærverk på skolen. Landsbyledelsen kan ikke gjøre noe da de er redde for å få konflikter med vietnameserne. Dette er ikke greit, og vi vil jobbe mot å finne en god løsning på dette problemet.

Phodi er en stor helt, jeg skulle ønske at du som leser denne bloggen kunne treffe han og se det store hjertet han har. Et ordentlig stort lærerhjerte ♥♥♥♥♥♥

  • Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close