En presentasjon av helter del 1

Disse dager arrangerer vi lærerseminar hvor hovedtemaet er Lærerens Hjerte. Mange av våre i alt 70 lærere har sterke historier å fortelle. De har en hverdag jeg ikke kan sette meg inn i, men som gjør inntrykk. Først ut er historien om Sengsai.

IMG_1309
Sengsai forteller de andre lærerne åpent om gleder og utfordringer med lærerlivet på landsbygda

Sengsai forteller meg: ”Jeg jobber på en barneskole i en landsby som ligger inne i skogen. Vi er to lærere og den andre er en mann som har jobbet som lærer i mange år. Fordi at han er mann er det alltid han som får tildelt oppgaver fra rektor eller landsbysjefen. Etterpå gir han meg alt arbeidet, men uten å forklare hvordan jeg skal utføre det. Jeg er jo bare ei dame. Jeg prøver så godt jeg kan å samarbeide, men han overser meg. Hvis vi bli innkalt til møter, gir han meg ikke beskjed og når dette medfører at arbeidet stopper opp, er det jeg som får kjefta.”

Sengsai har prøvd å ta kontakt med både rektor og landsbysjef uten at det har blitt noe forbedring. De andre lærerne som har vært der før, har hatt de samme problemene og det har gjort at de har søkt om å flytte til ny skole.

På tross av samarbeidsproblemer med den andre læreren trives Sengsai godt som lærer. Hun kommer selv fra en familie der mor og far døde da hun var liten og hun vokste opp uten voksenpersoner som brydde seg om henne.

Hun forteller at hun er så stolt og glad for å være lærer, og at hun har fått denne utdanningen og muligheten gjennom SSL.

Til slutt forteller hun: “Jeg er veldig stolt over å være lærer. Det er så kjekt å kunne være en god voksenperson for de unge elevene i første og andre klasse, så mens jeg er med de glemmer jeg de andre problemene. Etter å ha fått råd fra SSL, har jeg begynt å gi av meg selv på en ny måte. Jeg ønsker de et godt liv og deler egne erfaringer med dem da jeg selv har vokst opp uten foreldre og uten voksenpersoner som har vært glad i meg. Jeg har et inderlig ønske å være den voksenpersonen for andre som jeg selv aldri har hatt.”

For ei dame!

Hun vet at selv om hun bytter skole vil det sannsynligvis dukke opp nye utfordringer der. Hun greier å stå i egne problemer og samtidig være tilstede for alle elevene hun har eneansvar for i 1. og 2. klasse. DET står det respekt av!

 

  • Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close