Lærerseminar!

Endelig er storfamilien samlet!

SSL fikk i 2009 forespørsel fra Provins (fylkes) skolekontoret i Savannakhet om vi kunne begynne å utdanne lærere som skulle få seg jobb i de ytterste og vanskeligste delene av provinsen. Det første kullet bestod av 17 motiverte gutter og jenter. Siden har kullene vokst og vi har fram til dags dato utdannet ikke mindre enn 70 ungdommer som nå jobber som lærere i fjell og jungelområder i Laos.

Alle disse 70 er våre helter og de gjør en helt utrolig innsats med å undervise barn som lever under svært kummerlige forhold. Flere historier kommer etterhvert!

Disse lærerne er våre søstre og brødre som vi er så glad i. Gleden er derfor stor når vi nå kan møtes inne i Savannakhet by og arrangere et tre dagers seminar for dem!

Når familien er samlet, snakker vi hjertespråk. Overskriften for seminaret er Lærerens Hjerte. Vi tror at livet går ut fra hjertet og at hjertet må bevares. Også læreren sitt hjerte J

Disse dagene skal fylles med latter, smil, undervisning men også utveksling av erfaringer om livet som lærer under kummerlige forhold.

IMG_1295
Seminaret ble, som seg hør og bør, åpnet på formelt vis.
IMG_1280
Satad kommer med oppmuntrende ord til lærerne våre
IMG_1297
Marit underviser om menneskeverd og om hvordan hjelpe barn til å se at de er verdifulle og spesielle
IMG_1288
Nookon har fått gartner utdanning gjennom SSL. Nå underviser hun lærerne om hvordan man enkelt kan lage kjøkkenhager på skoleområdene.
IMG_1285
Mange lærere har stiftet familie og fått barn og for Thong var dette seminaret så viktig at hun like sågodt tok med seg både mann og barn!
IMG_1292
Her deler Njalang erfaring med å være lærer med de andre.

Nå gleder vi oss til de neste to dagene. Bloggen oppdateres!

  • Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close