En heltinne som heter Khamfong

img_8552
Khamfong – ung lærer med store visjoner

Se godt på denne dama. Hun heter Khamfong og for et år siden var hun ferdig utdannet lærer ved lærerhøyskolen i Savannakhet by.

Like etterpå fikk hun tilbud om jobb i en landsby langt, langt fra byen. Dette var en plass ingen hadde gått på skole før. Bestillingen fra skolemyndighetene var enkel: Du skal bygge opp en barneskole fra grunnen av og starte med 1. klasse og senere utvide med et klassetrinn i året.

Ingen kollegaer, ingen tegninger på hvordan skolen skulle se ut, ingen læreplan og ingen kursing på hvordan starte en skole.

 

Khamfong
Khamfong (i midten) ønsker å gi landsbybarna et bedre liv gjennom kunnskap og utdanning.

Den unge nyutdannede læreren tok først kontakt med landsbysjefen og sammen samlet de alle familiene til et orienteringsmøte. Her ble konseptet skole lagt fram og foreldrene ble fortalt viktigheten i at barna går regelmessig hit for å lære.

Dagen etter dro fedrene inn i skogen for å finne materiale de kunne benytte til å bygge den lille skolen med et klasserom. Sammen lagde de både skolen, pulter og benker.

Ikke lenge etter kunne Khamfong begynne undervisningen og barna strømmet til. Mange hadde ansvaret for småsøsken og de ble også med.

Khamfong har en styrke de fleste kan misunne henne. Hennes motivasjon er at barn som kommer fra fjellandsbyer, slik hun selv, kan få mulighet til en bedre framtid gjennom utdanning. Spesielt har hun et hjerte for at jentene skal få like muligheter som guttene.

IMG_8505
Her går foreldre og barn glade hjem fra skolen etter at barna har fått skoleutstyr fra SSL

 

Barna har trofast møtt opp hver morgen og de har lært masse. Det er flere titalls barn som kommer hver dag og benk-radene er fylt helt opp og til neste skoleår må skolen utvides slik at flere barn får plass.

Det er helt fantastisk å se fruktene som kommer av lærerne som SSL har utdannet. Om noen år er det hundrevis av barn som kan få skolegang på grunn av en lærer som ønsker å gi barna kunnskap og læring som kan føre de ut av fattigdom.

SSL har hittil utdannet 70 lærere og nå er et helt samfunn i ferd med å nyte godt av lærere med høy kvalitet og en enorm motivasjon for de aller fattigste og minste i samfunnet.

Til deg som er med å gir til arbeidet vårt; denne læreren og disse barna er bare et eksempel på en direkte konsekvens av din støtte! Tusen takk!

  • Marit, leder for School Support Laos

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close