Den største glede man kan ha

……er faktisk å gjøre andre glad!

De siste tre dagene har vi vært så heldige å gjøre veldig mange glade. Vi har igjen reist opp i fjellene til Nong Distrikt der min heltinne, Linger, har lærerpost. Med oss hadde vi venner fra Mukdahan samt våre to yngste barn, Hanna Olise og Josefine.

Det er vinter her nå og det er kaldt i været. Ingen hus er isolert og hvis det er 10 grader ute er det også 10 grader inne. Mange barn har ikke nok klær og vi hadde derfor med oss masse fint brukte klær som vi delte ut til familiene vi besøkte.

IMG_2133Hjemmebesøkene gjorde sterke inntrykk. Denne familien hadde sju barn der eldstemann var åtte år. Mor var igjen høygravid men jobbet fortsatt fullt. Et av barna var ute i jungelen for å finne mat eller jobbe da vi var på besøk.

Det var en nydelig mor som ble veldig glad for at vi skal hjelpe et av barna slik at han kan få utdanning. Vi fant klær som passet til alle barna og takknemligheten de viste varmet hjertene våre.20160209_161246

IMG_2137Olav og Nid hjalp til å bære klærne vi skulle dele ut.IMG_2156Alle familiene har en historie å fortelle og det er viktig å se hvert enkelt menneske. Det koster så utrolig lite å gjøre andre gladIMG_2189Ei gammel bestemor på over 90 år frøs i den kalde vinden og tårene trillet nedover ansiktet da vi fikk lov til å gi henne en genser. IMG_2205Jonas og Josefine gleder seg over å få sitte bak på lasteplanet mens vi kjørte rundt i landsbyen. De hjalp til med å finne klær som skulle passe barna vi besøkte20160209_162524Kjekt var det også å kunne få gi klærne til barna20160210_104327Så var utdelingsdagen kommet og alle barna på hele skolen sto å kø for å få utdelt skoleklær

IMG_2223

Jonas og Josefine hadde stor glede av å dele ut kladdebøker og blyanter

IMG_2226

IMG_2217Hanna Olise var ansvarlig for å dele ut hvite skoleskjorterIMG_2212Og Satad så etter at skjørtene passetIMG_2228Moonoy og Linger gleder seg over barna som får nye skole-klærIMG_2119

 

 

Takk at vi har det så godt og takk for at vi kan være et medmenneske som får lov til å hjelpe andre. Takk til alle familiene i Laos for at dere tar imot oss med åpne armer og at vi får  lov til å lytte til historien deres selv om den er vont å høre. Takk for tilliten dere gir oss og takk for vennskap, varme og kjærlighet.IMG_2195Solen går ned over fjellene i Nong, Laos. Vakrere land tror jeg ikke finnes.

 

  • ps. Er du i ferd med å rydde bort vinterklær eller vil du gi bort gamle sommerklær? Hvis du har noe du ønsker å gi videre til noen som trenger det kan du ta kontakt med oss på innboks på facebook-sida vår https://www.facebook.com/schoolsupportlaos/?fref=ts
  • ps2: Har du lyst til å støtte arbeidet vårt? Benytt kontonummer 3936.01.14868 og gi en valgfri sum en gang eller månedlig. All støtte kommer veldig godt med
  • Marit

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close