Utvelgelse av neste års lærerskolestudenter

SSL er nå i full gang med å intervjue og skrive kontrakter med studenter som skal få støtte til å begynne på lærerhøyskolen til høsten. Det er en lang prosess fra vi får inn søknadene til kontraktene skrives, for det er veldig viktig for SSL å finne de som er aller mest motivert og som vi tror kan bli de beste lærerene.

IMG_0986
Mange ungdommer er intresserte i å søke om støtte til lærerutdanning. Her forteller Nid hvordan søknaden skal fylles ut

Vi begynner med å kontakte ungdommer som er avgangselever på Hill Tribe ungdoms og vgs i Savannakhet. Vi forteller hvem vi er og hvem som kan søke om stipend og hvordan de kan gjøre det.

IMG_1032
40 grundige intervju på tre dager er mye, men det er viktig at alle søkerene får god mulighet til å fortelle hvem de er og hvor de vil

Når vi har fått inn alle søknadene begynner den kanskje viktigste prosessen med å intervjue alle søkerene. Alle må gjennom to runder. I det første intervjuet ønsker vi å få kartlagt hvem de er, hvor de kommer fra samt litt om familieforholdene. Vi hjelper de som ikke har mulighet til å koste på egen utdannelse selv og det er derfor viktig at vi så tidlig som mulig i prosessen kan få et inntrykk av leveforholdene til hver enkelt.

I det andre intervjuet ønsker vi å finne ut mer om motivasjon og evnen til å bli en god lærer. Vi har noen caser de må løse og de må reflektere litt for å komme fram til svarene.

IMG_7443
Noy fikk besøk av oss i forrige uke og mor og far samt de eldste i landsbyen var samlet da vi skrev kontakt med henne. Her leser hun opp det som står i kontrakten.

Neste steg for oss er å se på karakterene samt at vi intervjuer lærerene deres for å få et klarere bilde av hver enkelt søker.
Det aller siste leddet i prosessen er hjemmebesøket. Vi besøker alle de vi har bestemt oss for å støtte. Noen bor en dagsreise eller to unna, men dette besøket er veldig viktig. Vi ønsker å få en god kommunikasjon med både familie og landsbysjefen og de på sin side synes det er en ære og en stor glede at en ungdom fra deres landsby nå kan få denne viktige utdannelsen. Det er stor status å bli lærer og man kan få være med å forme den neste generasjonen.

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close