Engelskundervisning for statsansatte

Tre kvelder i uka har vi engelskundervisning for statsansatte i Savannakhet. Etter å ha gjennomført en liten test den første timen, delte vi de inn i to grupper etter nivå (basert på testen), slik at vi fikk to klasser på ca 20 elever.

I Laos er det svært få som prater godt engelsk, og det kan være vanskelig å kommunisere med folket om du ikke snakker deres språk. Vi synes det er veldig gøy å få muligheten til å prøve oss som lærere, og dette er også en fin måte å bli kjent med det Laotiske folket på. Engelsk nivået på hver enkelt varier veldig, også innad i begge klassene. Derfor er det en ekstra utfordring for oss å legge opp timene slik at alle får utbytte av det.

 I nybegynner klassen har vi lært om temaene vær, tall og presentasjon så langt, imens den viderekommende klassen har gått litt dypere inn i temaene tall, tid og dato, uttale og yrker. Itillegg har vi prøvd å få med litt sang og dans, noe Laoterne synes er veldig gøy. Elevene er alt fra 20 år og opptil 60 år, og alle har en jobb som er sett på som høy status i byen. Vi var veldig spente på hvordan vi på 19 år, rett fra videregående skulle bli tatt i mot som lærere,men det har gått over all forventning. Laoterne er veldig hyggelige, åpne og takknemlige, og vi føler vi blir satt stor pris på. Hver kveld vi kommer er alle svært godt forberedt til timen, de tar undervisning på alvor og er veldig ivrig på å lære. Vi blir alltid mottatt med både mat og drikke, samt et  ‘hello teacher, how are you?’ 

 

Image

ImageImage

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close