Voluntoerer i Laos

I fjor høst møtte vi Marit da hun var hjemme på ferie i Norge. Vi var da startet på vårt tredje og siste år på vgs, og planla å ta et friår etter endt skolegang. Det året hadde vi bestemt oss for å bruke på jobb, reise og nye opplevelser. Serina har vokst opp i samme bygd som Marit hvor prosjektet School Support Laos er godt kjent, og vi tok derfor kontakt for å høre om vi kunne bidra med noe.

Et drøyt år senere var vi på plass i Savannakhet, Laos. Vi var veldig spente på hva som ventet oss, da ingen av oss verken har vært i Asia tidligere eller vært borti frivillighetsarbeid. Nå går vi inn i vår tredje uke og har funnet oss godt til rette. Å reise som frivillig til Laos, som er et av de minst utviklede landene i verden, er virkelig som å reise tilbake i tid. Vi får satt oss inn i en annen kultur som er langt ifra vår egen. På helg har vi fri, noe som betyr at vi har muligheten til å reise rundt i nærområdet. Til nå har vi utforsket Savannakhet og senest i helga var vi på en tur i Thailand, nærmere bestemt byen Ubon.

Så langt med SSL har vi fått vært med på hjemmebesøk, utdeling av skoleutstyr og studentsamling. I tillegg har vi som hovedoppgave her å undervise statsarbeidere i engelsk tre ganger i uka. Det er en utfordring vi finner veldig spennende! 

 

Image

Vår nye favorittsnack; djilå!

Image,

Besøk på lærerhøyskolen. Her deler 12 jenter et rom.

Image

 

Studentsamling på SSL-kontoret. En kjempefin ettermiddag/kveld med aktiviteter, god mat og topp stemning!

 

 

Image

ImageImageImage

 

Litt annet utvalg på det lokale markedet her enn på Rema 1000 i Norge. Masse spennende!

 

– Ann Hege og Serina

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close