Dengusfeber og heksedoktorer

En vanlig dag på jobb. Eller ikke helt. Uansett hvor man er i verden møter man ulike utfordringer og ulike gleder på jobben. I dag var det en slik dag som ga oss dette! Vi har vært så heldige å fått en gave fra en kvinne i Norge, denne gaven er ett pengebeløp som er ganske stort, sett utifra vårt budsjett. Vi bestemte oss for å bruke disse pengene å lærerutdanning til flere studenter fra Sepon og Nong distriktene. Dette var elever som vi dessverre ikke kunne si ja til da vi valgte ut de 12 vi hadde i budsjettet vårt.
Så da dro vi til TTC (teacher training collage) for å gjøre ett nytt intervju med de sju neste på lista vår. Det viste seg at den ene jenta hadde hatt mye fravær den siste tiden. Inspektøren viste ikke om hun var reelt syk men hun måtte ofte, og over lengre perioder, til landsbyen sin (som ligger langt inni jungelen i Sepon) for å få behandling av heksedoktoren der. Det eneste vi vet er at jenta må drikke masse vann. Fraværet var dessverre så stort at å gå videre med henne ville ikke ført oss noen steder. Så var det de andre seks. Tre av disse hadde da fått dengusfeber og hadde vært svært syke. Den ene jenta hadde blitt tatt med til landsbyen sin etter flere dager på sykehus. To av guttene lå fortsatt på sykestua.
Mens vi gjennomførte intervjuene med de andre tre, dukket de to guttene opp. Bleke men fattet. Da hadde de fått nyss i at vi var på skolen så da var det bare å komme seg i uniformen og stille opp.
For meg var dette ganske sterkt og rørende. Viljen til å gå på skolen er så høy og for alle disse ville utdanningen stoppet her hvis vi ikke kunne hjulpet dem. Ingen av disse elevene har familier som kan hjelpe dem økonomisk verken til skolegang eller livsopphold.
For at vi skal kunne hjelpe alle sammen trenger vi mer penger. Det koster ca 8000 for ett skoleår pr student og det er en treårig utdanning.
De neste ukene skal vi på hjemmebesøk til alle seks, og jeg håper av hele mitt hjerte at vi kan si ja og hjelpe alle sammen.LAOS nye studenter til TTC og hjemmebesøk 003LAOS nye studenter til TTC og hjemmebesøk 004Gro Haugen

1 tanke om “Dengusfeber og heksedoktorer

  1. Stå på! Trodde dere fortsatt bodde i ski og ferierte mye, med tanke på face bilder. Men dette er jo fantastisk! Hyl ut om dere trenger noe assistanse 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close