Tre ungdommer med framtidsdrømmer

Orladi, Thimmani og Thongkhan har noe til felles. De har fått støtte fra SSL siden de gikk i småskolen og de er i år avgangselever fra videregående skoletrinn. De kommer fra ulike hjem men de ønsker alle tre å fortsette utdannelsen sin og målet for alle tre er at de veldig gjerne vil bli lærere.

For ikke lenge siden var vi på besøk til alle studentene våre som har søkt om videre støtte slik at de kan få utdannelse på høyskole og universitetsnivå.
Den første vi besøkte var Orladi

Orladi er ei jente som ikke er redd for å ta i et tak for å få den framtida hun drømmer om.
Orladi er ei jente som ikke er redd for å ta i et tak for å få den framtida hun drømmer om.

Orladi er ei flott jente med stort ansvar. Hun og en yngre søster bor sammen med mor, samt bestemor og bestefar som begge er blinde. Mor har dårlig helse og kan ikke jobbe så det er Orladi og søstra som forsørger familien. Hver dag etter skoletid går de på jobb på en populær lokal restaurant. Der jobber de to som kjøkkenhjelper. De jobber fra de kommer fra skolen og til sen kveld, av og til fram til midnatt. Orladi forteller om en snill sjef som lar de få gjøre lekser innimellom når det er lite gjester. Orladi drømmer om å bli lærer. Hun har derfor søkt oss om videre stipend slik at hun kan gå fire år på lærerhøyskolen.

Timmali kommer fra et fattig hjem men hun nekter å la det få stoppe drømmen hennes. Gjennom videre stipend fra SSL kan lærerdrømmen bli virkelig. Her står hun sammen med faren sin.
Timmali kommer fra et fattig hjem men hun nekter å la det få stoppe drømmen hennes. Gjennom videre stipend fra SSL kan lærerdrømmen bli virkelig. Her står hun sammen med faren sin.
Timmali bor i et falleferdig skur av et hus sammen med familien sin. Hun har en drøm lik Orladi’, hun har bestemt seg for å bli lærer. Da familiens økonomi er svært dårlig må også hun hjelpe til for å få endene til å møtes. Hver kveld jobber hun som servitør på en restaurant like ved. Hun er allikvel klar på at drømmen er å bli lærer og gjennom videre støtte fra SSL er nå drømmen hennes i ferd med å bli virkelighet.

Thongkhan er veldig flink på skolen og går ut med toppkarakterer i alle fag. Nå er drømmen   å bli matematikklærer. Her står han sammen med mor og far.
Thongkhan er veldig flink på skolen og går ut med toppkarakterer i alle fag. Nå er drømmen å bli matematikklærer. Her står han sammen med mor og far.
Da vi skulle besøke Thongkhan kjørte vi et godt stykke inn i skogen helt til vi kom til en åpen slette med rismarker. Ved rismarka sto det et enslig hus og da visste vi at vi var framme. Det er nok ikke så ofte noen finner veien hit og vi ble tatt imot av en svært smilende og imøtekommende familie. De hadde vært oppe siden før sola stod opp for å gå inn i skogen og lete etter fersk bambusskudd som de ønsket å gi oss.
Thongkhan er yngst i en stor barneflokk. Tross lang skolevei og mye hardt arbeid har han hvert eneste år blitt kåret til klassens dyktigste elev (I Laos blir det nemlig på alle skolenoffentliggjort en liste over den enkeltes karakterer ved årets slutt). Han vet han må jobbe for at drømmen om å bli lærer skal bli en virkelighet og han har jobbet hardere enn de fleste. Hard jobbing i åker og mark har ikke greid å svekke ambisjonene. Han ønsker å ta godt vare på foreldrene sine når de blir eldre og ikke kan jobbe mer selv. Han har alltid ønsket å bli lærer og med stipend fra SSL begynner han i september på lærerhøyskolen.

Dette er så kjekt! Disse tre er noen eksempler på at det nytter å hjelpe! Alle kommer de fra svært fattige hjem og det har vært kjekt å følge de gjennom grunnskolen og videregående og se at det langsiktige hjelpa vi har gitt de har gitt de en god platform å stå på. For disse tre er det videre utdannelse som gjelder og vi er glade for å gå med de videre et stykke til på veien. For vi vet at drømmer kan bli virkelighet.
Tusen takk til alle dere som er med å gir til SSL. Det betyr faktisk en stor forskjell for mange!

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close