Takk for turen!

I fjor var vi så heldige å bli støttet med litt ekstra penger og noen av disse var  øremerket til de ansatte. Vi valgte å bruke dem på tur, og ikke lenge etter nyttår fikk vi skvist inn en langhelg med tur med nesten hele flokken pluss en bror fra Norge. Det var utrolig kjekt å få se enda mer av Laos enn det vi har sett til nå. Det er et flott land med masse frodig natur og som sakte men sikkert utviklingens vei. En av de først dagene gikk turen til Khamoun provinsen for å se Konglor grottene, som virkelig var et stort å fasinerende syn, et bra opplegg og apsolutt verdt en kikk om du ønsker å se litt av Laos. For oss som er vant med å daglig se fjell i Norge, var det også stas å kunne se litt høye fjell og daler til en forandring!

DSCN1305
På vei til Khamoun provins, med en litt strekk på beina og utkikkspause
En liten spillrunde under dyna på en av kveldene da vi traff på kald fjellluft.
En liten spillrunde under dyna på en av kveldene da vi traff på kald fjellluft.
Like ved Konglor grotten, her ser vi longtail båter klare til bruk.
Like ved Konglor grotten, her ser vi longtail båter klare til bruk.
Ferdig utstyrt til å innta grotta.
Ferdig utstyrt til å innta grotta.
Grotteinngangen
Grotteinngangen

DSCN1380

DSCN1370

Litt for grunt og sterk strøm, så vi måtte ut å vente til båten ble dratt litt lengre opp.
Litt for grunt og sterk strøm, så vi måtte ut å vente til båten ble dratt litt lengre opp.
En liten rasteplass på andre siden av fjelle for en god pause ute i lyse før vi kjørte tilbake igjen.
En liten rasteplass på andre siden av fjelle for en god pause ute i lyse før vi kjørte tilbake igjen.

For å få mest mulig vidspekter på turen så valgte vi å kjøre videre og opp til Vientiane som er hovedstad. Laos er også på god vei med turisme noe vi godt la enda større merke til i storbyyen. Det var kortere mellom utlendingene enn vi kanskje er vant med fra Savannakhet. Men vi var da turister de fleste av oss og, så suste vi rundt å så på en del av atraskjonen og tok selvfølgelig obligatoriske gruppebilder, eller familiebilder som vi kaller dem . Kjekt å kunne få se mer av både historien og kulturen til Laos.

DSCN1479

Ved Patousay Monument. Bak fra venstre: Åse, Gro, Somchai, Lek  og Nid
Ved Patousay Monument.
Bak fra venstre: Åse, Gro, Somchai, Lek og Nid
Besøk ved Thatloang Stupa, ved velkjent landemerke i Laos, ikke minst avbildet på pengeseddlene.
Besøk ved Thatloang Stupa, ved velkjent landemerke i Laos, ikke minst avbildet på pengeseddlene.

Ting skjer når man er ute på tur. Og ved litt hell i mindre hell,  kan man si, kom vi også i kontakt med en vi tidligere har vært litt i kontakt med, som jobber for Ministry of education and sport. Han inviterte oss til å spise middag sammen med han  og kona senere på kvelden, og det ble noen gode timer der vi fikk fortalt han om SSL, men også han fortalte oss om sine prosjekter. Dette var en travel mann med store drømmer og planer for menneskene i Laos, og hva fremtiden måtte bringe. Vi fant mange fellestrekk mellom oss når det gjaldt det å utdanne unge som senere skal bringe det videre, med å være fremtidensledere og lærere for senere generasjoner. Og i likhet med oss ha fokus på hvor viktig det er å ha en relasjon til de en hjelper.Han hadde stort fokus på det med engelsk kunnskap, og at det er et viktig hjelpemiddel i møte med andre land.

Han fikk fort forståelse for arbeide vårt og gav oss stor støtte i det arbeide vi gjør. Det var sterkt å høre han fortelle at han selv hadde vokst opp i en landsby uten strøm, ingen bilvei helt inn og det siste stykke måtte man gå. De første skolebøkene hans som liten var av et stykke bark og kull til å skrive med.
Og idag er han jobbet seg høyt opp i systemet og brenner for at flere barn skal få kunne ta del i det han har fått.

Det er herlig å vite at vi er mange som jobber mot større mål !

DSCN1568


Tusen takk for støtte til en flott tur !

1 tanke om “Takk for turen!

  1. Ingebjørg Singstad lørdag 26 januar, 2013 — 14:45

    Moro å følge med på bloggen (har endelig «funnet» den). Så ut som dere hadde en veldig flott tur . Lykke til videre i det viktige arbeidet dere driver.
    Det var veldig artig å treffe dere i jula !!
    Skjønner godt at Nina trives i Mukdahan.
    Hilsen fra Ingebjørg – Ninas mamma.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close