Marit på tur i Laos. Del 2.

Nye laererstudenter

Til hoesten starter det opp 10 nye etniske laererstudenter. De aller fleste kommer fra Sepon, men et par av de kommer fra andre landsbyer som ligger svaert langt fra byer og annen sivilasjon. Det er viktig for prosjektet at de nye studentene blir tatt godt imot og at de foeler at de blir tatt vare paa. I den forbindelse ble det bestemt at det skulle vaere et moete mellom de nye studentene og de studentene som har nesten gaatt et aar paa laererskolen. De gamle studentene skulle vaere ansvarlig for dagen og staben i prosjektet skulle vaere med og hjelpe til.

Masse god og fersk frukt på markedet


Kjøttdisken er kanskje ikke akkurat som i Norge, men smaken er det ikke noe å si på


Grisetryne valgte vi ikke å kjøpe denne gangen…

De gamle studentene hadde planlagt flere leker og middag. Dagen startet med at prosjektet hentet de gamle studentene og sammen planla vi resten av dagen. Vi dro paa markedet og handlet mat, snakket om hvilke leker de skulle leke og hvordan de trodde dagen kom til aa bli. Vi gledet oss alle til de nye studentene skulle komme.

Saa dro Lek (ansatt i prosjektet) og hentet de nye studentene. Det kom 10 smilende og smaasjenerte ungdommer. I starten var de ganske rolige og turde saa vidt aa komme inn i villaen, men det tok ikke lang tid foer latteren satt loest. To av de gamle studentene oensket dem velkomene og alle presenterte seg. Vi snakket ogsaa litt om at det var viktig at de gamle studentene tok godt imot de nye og hjelp dem i gang paa skolen. Saa var det klart for leking. Det er veldig populaert aa leke i Laos, selv etter at man har blitt voksen. Vi lekte hi-ha-ho, en menneskefloke lek og en ringlek. Det ble hyl, skrik og flere latterbroel.

Kjekke leker der målet var at gamle og nye lærerskolestudenter skulle bli kjent


To av våre nye lærerstudenter som begynner på studiene til høsten

Da alle var gjennomsvette av leking var det klart for middagslaging. Kjoekkenet ble raskt overfylt av hjelpsomme studenter og mat som ble vasket, kuttet, stekt og kokt. Det var kopper og kar overalt. Paa et tidspunkt var det et herlig kaos. Vi spiste et skikkelig laotisk maaltid paa laotisk vis. Det vil si at det ble servert bambussuppe, papayasalat, «5 vegetables with pork», chilisuas og sticky rice. Alle satt paa gulvet, spiste med hendene eller delte skjeer. Ingen hadde tallerkner og alle spiste rett fra fatet. Det er ganske annerledes enn i Norge, men for at det ikke skulle bli helt kulturkraesj fikk jeg egen tallerken og skje. Det satte jeg pris paa!


Etter middagen var det guttene som vasket opp


Foer studentene ble kjeort hjem til skolene sine tok vi et gruppebilde. Her er hele den flotte gjengen av nye og gamle lærerskolestudenter som får støtte av SSL.

Det hadde vaert en flott dag med mye tull og toys gjennom samlende aktiviteter og leker. Studentene har blitt mye bedre kjent med hverandre og vi har blitt bedre kjent med de nye studentene.

Tusen takk til alle dere som gir støtte til Skoleprosjektet. Uten dere hadde ingen av disse ungdommene fått lærerutdannelse.

– Marit Brøndal
Voluntør i SSL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close