English Camp 2012

I fjor sommer gjennomførte SSL for første gang en English Camp over to dager. Da hadde vi besøk av 13 lærere fra Håland skole som hjalp til med arrangementet. Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på fjorårets arrangement. Lærere og elever har mange ganger spurt oss om når neste arrangement vil finne sted. For noen uker siden hadde  fire studenter fra Høyskolen i Sær-Trønderlag (HIST) praksis hos oss. De studerer for å bli barnevernspedagoger, og med deres hjelp gjennomførte vi årets arrangement.

I år var alle deltakerne elever som mottar støtte fra SSL, og ca 50 elever møtte opp. Vi hadde flere fellessamlinger med sanger, leker og danser, og det var populært:

Marit åpner English Camp 2012
Gruppelek der 8 personer lager en menneskelig knute og en person får i oppgave å løse knuten.
Vi arrangerte også English Camp Idol, hvor gruppene konkurrerte i å danse best til en engelsk popsang.

Alle elever var innom seks stasjoner med engelskundervisning. På hver stasjon måtte de løse oppgaver, og de fikk poeng for riktige svar og godt engasjement. Studentene fra Norge var ansvarlig for hver sin stasjon, og i tillegg hjalp lærerstudenter som mottar stipend fra oss til.

Elever samarbeider om en oppgave ved en av stasjonene.
Takk for innsatsen Hege, Emilie, Anna og Ann-Christin
Hanna Olise var en av de yngste medarbeiderne på campen
Alle deltakere fikk en egen English Camp T-skjorte

Vi hadde tre mål med English Campen i år. For det første ville vi formidle engelskkunnskap på en morsom måte og inspirere elevene til læring. For det andre ville vi at elevene skulle bli enda bedre kjent med SSL og med hverandre. Vi ønsker at SSL skal være en familie for alle vi hjelper og at de skal kjenne godt til oss og til hverandre. Det tredje målet var å gi ungdommene en morsom helg de sent vil glemme. Alle som mottar hjelp fra oss kommer fra fattige familier, og ofte er foreldrene ressurssvake. Det er nok ikke ofte at akkurat disse elevene har mulighet til å være med på spesielle arrangement og aktiviteter.

Deltakerne på English Camp 2012 går på ungdomsskolen eller videregående skole. De går nå på fire forskjellige ungdomsskoler / vgs, men tidligere gikk de på 13 ulike barneskoler. Vi har støttet alle siden barneskolen, noen helt i fra SSL startet i 2001. Vi lagde et blomsterbilde der vi satte bilder fra elevene gikk på barneskolen i roten, og bilder tatt fra English Campen i blomstene. Dette viser hvordan ungdommene har vokst siden barneskolen og nå er unge voksne:

Elevene limte selv på sitt eget bilde på blomstene
Gruppebilde!

Det var veldig morsomt å arrangere English Camp 2012. Nå har vi arrangert en slik camp to år på rad. Det blir spennende å se hva vi får til i 2013!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close