School Support Laos er 10 år!

I disse dager er det ti år siden Marit bestemte seg for å starte et hjelpeprosjekt i Laos. I 1999 reiste Marit og broren hennes Ole Christian på en backpackertur til Asia i 10 måneder. Da de kom til Laos, fikk Marit en sterk følelse av at hun var kommet hjem og hun fikk en spesiell kjærlighet for Savannakhet. Marit og Ole Christian fikk god kontakt med lokalbefolkningen og så etter hvert at fattigdommen var stor og at mange barn gikk uten skolegang. De begynte å snakke om hva de kunne ha gjort for å hjelpe. Ole Christian mente at en langsiktig og bærekraftig hjelp ville være å sørge for at barn fikk ta utdannelse.

Tilbake i Norge klarte ikke Marit å glemme Laos og de menneskene hun hadde møtt der. Hun snakket med familien sin om tankene hun hadde om å reise tilbake for å gjøre noe for lokalbefolkningen, og de støttet henne fullt ut. Andre rundt henne reagerte med skepsis og mente hun var smågal. Hva skulle hun gjøre der og hvordan skulle hun klare det? Men Marit var bestemt på at hun måtte gi det et forsøk. I dag er hun veldig glad for at hun fulgte hjertet sitt og hoppet i det.

Marit intervjuer en familie under første pakkeutdeling.

I begynnelsen pendlet Marit fra Bangkok i Thailand til Savannakhet i Laos. Flere organisasjoner hun var i kontakt med sa at det ikke var vits i å forsøke å starte noe i Savannakhet, på grunn av vanskelige myndigheter og behov for et enormt budsjett. Men etter hvert fikk Marit kontakt med en finsk hjelpeorganisasjon og sakte men sikkert fikk hun bygget opp et godt forhold til myndighetene gjennom de rette kontaktene. Det krevde også at Marit måtte presisere innholdet i organisasjonen, og Marit bestemte seg for å satse på en langsiktig utdannelse og støtte elevene i prosjektet ut videregående. Prosjektet ble døpt School Support Project Laos.

Marit sammen med de 25 første barna som fikk skolepakke i 2001.

I 2001 kunne Marit ha den første skolepakkeutdelinga til 25 barn. Etter dette har veien blitt til mens man har gått. Alle dører har åpnet seg av seg selv og prosjektet har gått stegene videre. I 2011 støtter prosjektet 511 barn og 26 studenter. Givere har blitt rekruttert gjennom besøkende til prosjektet; venner, familie og studenter. Vi er utrolig takknemlige for all støtte vi har fått fra våre trofaste givere gjennom disse årene. Vi håper på flere faste givere slik at vi kan fortsette å gi støtte til de som trenger det mest.

Jubileet skal markeres i januar, og vi ønsker å invitere alle lærerstudentene vi har støttet og våre samarbeidspartnere her i Savannakhet.

Det som begynte som et prosjekt, har nå blitt en stødig organsiasjon. Ved å ta små steg og skynde seg langsomt, har drømmen om å hjelpe fattige barn i Laos blitt en virkelighet. Organisasjonen vokser – takket være givere hjemme i Norge!

1 tanke om “School Support Laos er 10 år!

  1. Fantastisk!!:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close