Skoleklær i julegave

Etter å ha besøkt Khamphopå mandag, reiste vi videre til Sepon. Tirsdag morgen kjørte vi til en landsby som heter Ladho. Dette er andre året vi hjelper barn ved denne skolen. Barna på denne skolen kommer fra tre forskjellige landsbyer, og med ca 100 elever er dette en stor skole. Det er to lærere som holder styr på første til femte klasse. Som alle skoler i Sepon er de dårlig utstyrt, så vi hadde med en fotball og en flettet thakho (en slags volleyball som spilles med føttene).

Ole Christian overrekker sportsutstyr til lærerne

Vi hjelper de 21 fattigste elevene ved skolen, og for disse kom julekvelden litt tidlig i år. Vi delte ut skolepakker med klær og skoleutstyr, og det var stor stas. Etter en høytidelig overrekkelse prøvde alle barna klærne de hadde fått og byttet det som ikke passet:

Far og sønn sjekker ut skolepakken
Er skjorten stor nok?

Etter å ha delt ut til de 21 barna, stilte vi alle andre barn på rekke og de fikk ett plagg hver, samt blyant og en kladdebok.

Denne jenta fikk en ny skjorte

Selv om barna i Laos ikke feirer jul, så setter de utrolig pris på å få skoleutstyr. I desember er det mange som har gitt en ekstra julegave til Skoleprosjektet. Disse midlene bruker vi til å kjøpe skolepakker til skolebarn for, og en bedre gave kunne de ikke fått.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close