Khampho

Det første kullet med lærerstudenter som Skoleprosjektet har gitt stipend ble uteksaminert i sommer. Vi er opptatt av å følge dem opp etter de er kommet i jobb, og vil gjerne fortelle våre givere om utdanningen har bært frukter.

Kamphoo var en flink student, og etter studieslutt søkte han jobb i sitt hjemdistrikt Phin. Han fikk jobb, men før han begynte skjedde det noe trist. Faren hans døde og etterlot seg en familie uten forsørger. Khampoo spurte derfor skolemyndighetene om han kunne jobbe i den landsbyen han kom fra, slik at han kunne bo hjemme sammen med mor og yngre søsken. Det passet bra for der var det en skole med 96 elever og bare en lærer.

20111220-153054.jpg

Etterhvert fikk skolen en lærer til, så nå er de tre. Khampho trives godt i sin nye jobb, der han nå har ansvaret for femte klasse.

Vi besøkte Kampho i går (mandag 19.12), og i tillegg til at det var veldig kjekt å treffe Khampho må jeg også si at det var en spennende kjøretur. Etter en time på svært humpete veier måtte vi krysse en elv på en ferge av den lille sorten:

20111220-153844.jpg

20111220-154320.jpg

Vi kom oss trygt frem og tilbake over elven, og fortsatte turen til Sepon hvor vi jobber i dag og i morgen. Mer om det kommer senere i uken.

1 tanke om “Khampho

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close