Studenttreff # 3

Søndag den 13.november var det tid for et ny samling for våre etniske studenter. Vi hadde laget et rebusløp de fikk bryne seg på og lagene konkurrerte med stor iver og fornøyelse.

Rebusløp
Hvert lag måtte fremføre eget heia-rop!

Etterpå hadde vi et rollespill om ulike måter å håndtere vanskeligheter som lærere. Standarden i Laos er å straffe de elevene som kommer for sent, ikke har gjort leksene sine, ikke får med seg det som blir undervist i timene – generelt ikke gjør som de blir fortalt. Pedagogikk er altså ikke et fag som inngår i lærerutdanningen her i Laos og vi ønsker å gi studentene våre noen gode verktøy de kan ta i bruk i yrket sitt. Vi presenterte en problemstilling for dem der en elev hadde konsentrasjonsvansker på grunn av skilsmisse mellom foreldrene. Så viste vi dem to løsninger; å straffe eleven med kjeftbruk eller å oppnå kommunikasjon med eleven ved å undersøke årsaken til konsentrasjonsvanskene. De fikk etterpå reflektere over dette, men det var tydelig at det var ganske nye tanker for dem. Spennende og viktig tema som vi ønsker å ta med videre til neste studenttreff!

Rollespill med viktig tema.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close