Regntida er over og vi har vært i Sepon

Regntida er endelig over og med fremkommelige veier kunne vi endelig gjennomføre den lenge planlagte turen til Sepon. Mandag i sist uke besøkte vi en liten skole som heter Saleo, der en av våre tidligere studenter nå jobber som lærer. Ngam ble ferdig utdannet i sommer og har tatt fatt på sitt første år som lærer. De nyutdannede lærerne får ikke lønn det første året første utdannelsen, og det er derfor vanlig at landsbybeboerne hjelper til ved å gi ulike gaver som f.eks. mat. Dette er også det første året denne landsbyen har skole, så den består av 1.klasse med elever fra 6 til 15 år. Neste år planlegger de å lage to klasser, men har noen utfordringer i forhold til skolens størrelse. Vi hadde et godt møte med landsbysjefen og skolesjefen der vi fortalte at vi vil hjelpe mellom 15 og 20 barn ved denne skolen. Om et par uker skal vi tilbake for å dele ut skoleutstyr til barna, og besøke familiene til alle vi skal hjelpe.

Saleo skole

Tirsdag hadde vi utdeling av skolepakker på en liten skole som heter Tohua, en times kjøretur inn i jungelen fra Sepon sentrum. Skoleprosjektet hjelper 17 barn her, men også de andre elevene på skolen fikk litt utstyr hver som nye sko, skjorte og blyanter og penner.

Tohua skole

Så ble invitert til lunsj sammen med lærerne og en del andre sentrale menn fra landsbyen. Kvinnene var opptatt med barn, husdyr og innsanking av mat og var fraværende under både skoleutdelinga og lunsjen. Vi fikk servert klebelig ris og grillet kylling, samt noen runder med riswhiskey. Alle ga uttrykk for stor takknemlighet for den støtten vi gir til barna i landsbyen.

Lunsjen vi fikk servert.

Det siste stoppet på denne turen var ved skolen for etniske minoriteter i Sepon. Dette er en internatskole der elevene bor under veldig enkle forhold. Skolen har store behov for utbedringer av sanitære forhold. Vi har ikke mulighet til å hjelpe med alt som trengs, men vi har fått tak i en vannpumpe til en rimelig penge som vi visste at skolen hadde bruk for. Den ble høytidelig overrakt rektor ved skolen.

Utdeling av vannpumpe på Sonpao Sepon internatskole.

Nå når regntiden er over blir det mange turer til Sepon og andre distrikt der vi jobber. Følg med på bloggen for nye reportasjer!

-Linn-Beate

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close