Juristen

Neste uke er det nøyaktig 10 år siden vi delte ut skolepakker for aller første gang. Det skjedde på skolen Phonsavang Tai der vi delte ut til 50 elever. En av de elevene vi delte ut til het Sonvillay, en liten sjenert tredjeklassing som møtte opp sammen med faren sin. Jeg har ikke funnet bilde av ham fra 2001, men her er han som fjerdeklassing året etter:

Sonvillay som fjerdeklassing

Også den gangen besøkte vi familien hjemme for å oppmuntre foreldrene til å sende barna på skolen og for å sikre at vi hjalp dem som trengte det mest. Her er et bilde fra et hjemmebesøk i november 2002 der faren er avbildet sammen med sine foreldre. Alle sammen bor i huset bakom.

Satad sammen med faren og besteforeldrene til Sonvillay

I 2004 begynte Sonvillay på ungdomsskolen, og vi har fortsatt å hjulpet ham hvert eneste år. Det er spennende å se utviklingen av barna som vi støtter fra de er bitte små til de er voksne.

Sonvillay og faren oktober 2005

I vår ble han uteksaminert fra videregående skole, og vi la merke til at han var blant de beste i klassen sin. Vi besøkte derfor familien og snakket med Sonvillay om framtiden. Han fortalte at han gjerne ville studere juss, men at familien ikke hadde råd til det.

Sonvillay like før han ble uteksaminert fra VGS

Etter å ha vurdert samtlige avgangselever fra den videregående skolen som er i programmet vårt, bestemte vi oss for å hjelpe Sonvillay. Vi hadde ingen erfaringer med Jusstudiet fra før, men rektor var positiv så sant Sonvillay bestod opptaksprøven. Da jeg fortalte dette til Sonvillay ble både han og faren litt lang i masken. De hadde nemlig hørt om en nabogutt som hadde tatt opptaksprøven på jusstudiet og bestått. Men da han skulle begynne på studiet, viste det seg at en velstående student hadde kjøpt plassen hans. Til tross for dette leste Sonvillay flittig før opptaksprøven og oppnådde meget gode resultater. I slutten av september var jeg med ham for å registrere ham og betale semesteravgift, og det gikk helt smertefritt. For studentene vi støtter er det nok en trygghet at Skoleprosjektet håndterer alt det formelle med skolene og myndighetene, for på den måten kan de være sikre på at ingenting uregelmessig skjer.

Sonvillay signerer kontrakten som sier at han vil motta stipend fra oss for jusstudiet

Sonvillay har nå studert i halvannen måned og kommet et lite stykke på vei på en 4 år lang utdannelse. Juss er et prestisjefylt studium og etterhvert kan Sonvillay få en viktig stilling i det laotiske samfunnet. Vi er glade for å ha hjulpet han og familien helt fra tredjeklassen og fremt il han nå er student.

-Ole Christian

2 tanker om “Juristen

  1. Jorunn Snørteland Roaldsøy fredag 4 november, 2011 — 10:07

    Jeg blir glad, inspirert og rørt av en sånn flott historie! Må de bli mange flere slike historier i det flotte arbeidet dere gjør!
    Hilsen fra Jorunn

  2. Det er slike historier som viser kor flott og viktig dette prosjektet er for mange mennesker i Laos. Det er viktig for den personen og familien som får støtte til utdanning, men det er også bra for at Laos skal vokse i samfunnet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close