Studenttreff

Lørdag den 1.oktober samlet vi 16 studenter her på kontoret. Alle kommer fra Sepon-distriktet og prosjektet gir dem støtte til å kunne studere her i Savannakhet, der de bor på internat ved lærerhøyskolen. 6 av studentene er helt nye og har hatt sin første skoleuke. Vi startet klokka 7 på morgenen med å hente seks av studentene og ta dem med på det store markedet her i byen. Markedet har ALT som tenkelig (og utenkelig) spises kan, men det er en annen historie! Studentene fikk i oppgave å handle inn mat og notere hvor mye penger de brukte, etterpå lagde de mat til hele gjengen.

Innkjøp på markedet.

Kamsun finner ingredienser til papayasalat.

Mange kokker og litt søl!

Det ble nok mat...

... og god mat!

I tillegg til å spise og ha sosialt samvær, har disse samlingene også en annen funksjon. Vi ønsker å følge disse studentene litt tettere enn de andre, da de er langt hjemmefra og sine familier. Og vi ønsker å kunne tilføre dem noe ekstra i form av å gjøre dem bevisste og fokuserte i forhold til egen utdannelse og fremtid.

Vi snakket med hver enkelt og lot dem få fortelle hvilke tanker de hadde for fremtida. De fleste hadde sterke motiver for å bli utdannet lærer, de ønsket nemlig å tilføre kunnskap og utvikling til landsbyene sine i Sepon. De var takknemlig og stolte over denne muligheten de hadde fått gjennom School Support Laos og følte at vi var som en familie for dem. Fremtidens ungdom!

Vi minner om vår pågående kampanje for å få flere faste givere! Vi har til nå vervet 5 nye givere, og vi ønsker oss flere. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close