Gjesteblogg: Oppfølging av lærerskolestudenter

Gjesteblogger Håvard forteller her om første samling av våre lærerskolestudenter. Med dette sier vi tusen takk til Håvard og Liv for hyggelig besøk og for gode blogginnlegg!

Den 1.oktober har vi hatt besøk av lærerskolestudenter, 16 i tallet. Vi hentet 7 av dem tidlig på morgenen og reiste til markedet og handlet ingredienser til en felles lunsj. De syv fikk handle det de selv ønsket at vi alle 25 skulle spise, alt fra kjøtt og fisk til massevis av ulike grønnsaker og ikke minst gresshopper. Senere på formiddagen hentet vi de andre 9 og vi hadde felles lunsj på laotisk vis på gulvet.

Laotisk måltid nytes på gulvet.

6 av de 16 skal begynne sine studier mandag 03.oktober, mens de øvrige 10 begynner på sitt tredje utdannelsesår. De har gått 2 år og blitt utdannet som barneskolelærere, men disse 10 ønsker å ta ytterligere 2 års utdannelse som ungdomsskolelærere. School Support Laos støtter disse 16 med semesteravgiften og et fast likt beløp pr måned pr student. Disse 16 hadde aldri hatt økonomi til å studere dersom de ikke hadde fått støtten. De kommer alle fra fattige landsbyer rundt omkring i midt-Laos.

Ole Christian, Håvard og Satad har samling med de eldste studentene.

Dagens samling var den første i dette skoleåret for å få de nye og eldre studentene sammen og for at de skal ta vare på hverandre. Programmet bestod av samtaler i grupper, oppgaver, utdeling av fast månedsbeløp og matlaging. School Support Laos legger opp til å gjøre disse samlingene månedlig med forskjellige oppgaver fra gang til gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close