Studiestart

I disse dager er det oppstart på de fleste høyskolene og ved universitetet her i Savannakhet. Det har vært travle dager med å få registrert alle studentene. Registreringspapirene skal være korrekt utfylt, og diverse vedlegg, stempel og underskrift av flere personer ved hver skole må håndteres etter et litt innfløkt byråkratisk system. Så det blir mye venting og en del frem og tilbake.  School Support Laos gir støtte til totalt 27 ungdommer slik at de kan få høyere utdanning, og i år vil de studere juss, engelsk, barneskolelærer, ungdomsskolelærer, miljø og landbruk, administrasjon, mekanikk og elektronikk.

Vanligvis er det bare ungdommer som tidligere har blitt støttet av prosjektet i grunnskolen som får støtte til høyere utdanning, men i år er det to unntak. Skolemyndighetene i Savannakhet tok kontakt med oss angående to gutter som kommer fra fattige familier. Begge guttene jobber deltid for å kunne livnære seg selv og familien og hadde ikke mulighet til å finansiere videre studier. Den ene gutten, Thongsamay, kommer fra en veldig stor familie. Faren har nemlig tre koner og 19 barn. En høyere utdannelse vil få positive ringvirkninger for hele familien. Vanlakhones foreldre er skilt og begge har forlatt barna. Han bor sammen med søsteren og hennes familie på en liten tekstilfabrikk. Ved hjelp av School Support Laos får nå begge to muligheten til å studere landbruk og miljø på universitetet.

Ole Christian og to studenter ved Xaisombath Technical College

Vipapon er en jente fra Savannakhet på 19 år. Hun skal begynne å studere matematikk ved lærerhøyskolen i Savannakhet. Hun har veldig gode karakterer og fikk tilbud av staten om stipend for å studere fysikk ved universitetet i Vientiane (hovedstaden). Dette er noe som tilbys de eleven som har best resultat. Vipapon takket nei til dette, hun ønsket å være i Savannakhet. Dessuten var ikke det statlige stipendet høyt nok til å dekke alle kostnadene ved å studere i Vientiane. Vi vil nå dekke studieavgift og alt skoleutstyr, mens hun vil fortsette å bo hjemme hos foreldrene sine.

Phonphilun og Phonsavan fyller ut registreringsskjema ved TCC (Teacher Training College)

16 av lærerstudentene kommer fra Sepon-distriktet. Dette er et fattig område der skoletilbudet ikke er like godt. Når disse studentene er ferdig utdannede lærere, skal de tilbake til landsbyen sin for å undervise barna der.

Spente studenter under registreringen ved TCC (Teacher Training College).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close