To uker i Laos, del 1

Vi har hatt besøk av Elina Ruud. Hun har hjulpet oss i det daglige arbeidet og fått et innblikk i hva vi driver med i Skoleprosjektet. Her er første del av et blogginnlegg hun har skrevet om sine opplevelser:

Jeg er en student fra Norge som via venner kom i kontakt med Marit, og har vært så heldig å fått følge ”School Support Laos” i september 2011.

Først ønsker jeg å takke Marit og Ole Christian for deres gjestfrihet og for at dere har gitt meg muligheten til å oppleve Laos på en unik måte.

Etter 2 uker i Laos er jeg fylt med mange inntrykk, men få ord vil på en riktig måte kunne skildre mine opplevelser. Jeg har fått være aktivt med i deres arbeid i alt fra å holde engelskundervisning i Savannakhet, registrere studenter inn på lærerhøyskolen, vært med på markedet for å bestille skoleuniformer, skolebesøk, hjemmebesøk, og ikke minst turen til Sepon.

Studentene jeg engelskundervising med tok meg med til stupaen ”That Ing Hang”

Utdeling av skolepakker

Den første uken var vi på en barneskole rett utenfor Savannakhet hvor SSL støtter 13 elever. Lærere, rektor, og barna med sine familier var tilstede, og som takk til SSL hadde de brukt hele morgenen på å forberede en stor lunsj til oss.

Først holdt Marit en tale om betydningen av å gå på skole. Marit fortalte også litt om at de støtter flinke elever som ønsker å gå på lærerhøyskolen, slik at elevene vet at også de har mulighet til å få en utdannelse senere.

I skolepakken fikk de; en jakke, skoleuniform, sko, penner, viskelær, blyantspisser, skolebøker, vaskemiddel, tannbørste og tannkrem, og såpe. Utdelingen av skolepakkene var høytidelig, og både barn og foreldre var stolte og glade!

Her deler Marit, Ole Christian og Josefine ut skolepakker

Hjemmebesøk

Etter utdelingen var vi på hjemmebesøk hos en ny gutt Marit har tatt inn i programmet. Det var en sterk opplevelse å være på hjemmebesøk, og se hvor enkelt de lever. Gutten er 8 år og bor hos sin bestemor sammen med en mindre bror, sin far og 6 andre onkler og tanter i et skittent hus så lite at jeg ikke kan forstå at det er plass til 10 mennesker. Moren hadde dratt sin vei for en tid siden og faren hadde ikke jobb. Det var rett og slett tøft for meg å oppleve dette hjemmebesøket da kontrasten fra livet i Norge er veldig stor.

Bestemoren skriver under kontrakt med School Support Laos som garanterer barnebarnet hjelp gjennom hele grunnskolen

Neste del av blogginnlegget fra Elina kommer om noen dager, så følg med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close