Fire flotte fyrer fra Danmark

Tidlig i sommer fikk vi en e-post  fra fire danske gutter som lurte på om de kunne hjelpe til i Skoleprosjektet en ukes tid i sommer. Det tilbudet takket vi ja til, og her er deres opplevelser fra besøket:

Vi ankommer til Laos søndag d. 3 juli ca. kl. 20 på ladet af en pickup. I farten kan man se små slumlignende hytter og mørke skikkelser dukker frem i lyset fra gadelygterne hvorefter de hurtigt forsvinder igen.  En flok hunde kigger udtryksløst på bilerne som kører forbi.

På ladet af pickuppen sidder fire teenagere drenge. Bjartur, Jonas, Pætur og Jeppe. Vi kender hinanden fra efterskole og kirkeligt sammenhæng. Sammen har vi aftalt at være på en anderledes sommerferie en vores venner. En tur fyldt med anderledes oplevelser. Heriblandt står Laos højt på listen. Vi har hørt om School SupportLaos fra nogle fælles bekendte, hvis kusine har startet projektet.

De først dage var vi ude lave en såkaldt ’’kontraktskrivning’’ med teenagere  som havde fået tilskud til en uddannelse.  Disse teenagere fik vi  så lov til de efterfølgende dage at undervise i engelsk som var en rigtig god og sjov udfordring. Det var meget spændende at høre om deres fremtidsdrømme nu de havde fået lov til at tage en uddannelse. En ville være engelskelære, en automekaniker og en ville sågar læse jura. Alle havde de nu fået den mulighed, som de  ellers ikke havde mulighed for at få i Laos.

På vores besøg har vi  været meget taknemmelige for at få lov til at besøge skoleprojektet, fordi det har givet os et positivt indblik i hvordan projektet virker i samfundet. Vi har set de unges ansigter lyse op når de får lov til at skrive under på en kontrakt som sikre dem en uddannelse i fremtiden og fået lov til at få af mærke hvad det virkelig vil sige at gøre en forskel ’’ude i marken’’.

Vi påskønner meget hvordan Marit og hendes medarbejdere  har vist gæstfrihed imod os. Det har været en oplevelse som vi aldrig vil glemme, og måske en dag, kunne det være rart selv og komme ned og prøve noget lignende.

Pætur bruker ananas og ketchup i undervisningen
Jonas peker og forklarer
Bak fra venstre: Jonas, Gongkham, Jeppe, Sonvillay, Bjartur, Kemani. Foran fra venstre: Pætur, Khamphan, Vipaphon, Phonpilun, Phongsavan

1 tanke om “Fire flotte fyrer fra Danmark

  1. ja til flere dansker i Laos!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close