Sommerfest!

Siden Skoleprosjektet nå leier et hus til kontor og bolig, har vi nå mulighet til å invitere til fest. Og sist fredag hadde vi en gyllen anledning: 21 av studentene som vi har betalt utdanningen for blir denne våren uteksaminiert. Vi inviterte derfor til sommerfest, og i tillegg til de 21 inviterte vi de 10 andre studentene som fortsatt er midt i utdanningen.

Med så mange gjester startet vi forberedelsene tidlig og fikk hjelp av noen av studentene med tilbredning av maten. Vi hadde kjøpt inn 6 store kullgriller og gjorde oss klar til såkalt koreansk grill.

Grønsaker vaskes og kuttes
Indrefilet skjæres opp

Mens vi ventet på de siste gjestene, underholdt vi hverandre med noen leker. Da alle var på plass åpnet Marit selskapet med en høytidlig tale. Dette er det første kullet av studenter som Skoleprosjektet har støttet som uteksamineres, og det er en milepæl for oss. At dette skjer samtidig med at vi feirer tiårsjubileum er ekstra kjekt.

Etter å ha fulgt disse studentene over to år er vi blitt godt kjent med dem. Den siste uken har vi intervjuet samtlige og spurt om hva de har fått ut av utdannelsen. Det som går igjen er at de er stolt over å ha gjennomført utdannelsen og de setter veldig stor pris på den støtten som Skoleprosjektet har gitt dem. Uten stipend fra oss hadde de ikke hatt mulighet til høyere utdannelse. 20 av dem er lærerstudenter, og mange fikk en aha-opplevelse da de var på praksis tidligere i vår. Selv om det i begynnelsen var tøft for en del å plutselig stå forran en klasse på 30-40 elever, tente denne praksisen en gnist, og tilbakemeldingen er unison på at de gleder seg til å begynne som lærere.

Etter maten ble det tatt mange bilder av studenter og verter. Senere på kvelden viste vi videofilmer og bilder som vi har tatt de siste to årene, og kvelden ble avsluttet med en sang om Skoleprosjektet som vår medarbeider Somchai har laget. Jeg håper mange vil se tilbake til denne kvelden med gode minner. Det blir også spennende å se hvordan det går med studentene nå når de begynner å jobbe. Selv om den finansielle støtten fra skoleprosjektet er avsluttet for disse studentene, vil vi fortsatt holde kontakten med dem. Vi ønsker alle lykke til videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close