Prosjekt i Savannakhet

Vi er fire jenter som studerer barnevernspedagogikk ved høgskolen i Sør-Trøndelag som har vært så heldige å få være sammen med Marit, Somchai, Ole Christian og Satad i Laos. Ut ifra studiet vårt ønsket vi å gjøre en prosjektoppgave som baserte seg på ”School Support Project Laos”. Problemstillingen vår var: ”Hvilken betydning har skolegang og utdanning for de barna og ungdommene som får mulighet til dette gjennom School Support Project Laos?”. I ti dager fulgte vi prosjektet og deres arbeid. Vi fikk være med på utdeling av skolepakker, hjemmebesøk til familier som prosjektet støtter, og på en uforglemmelig tur opp til landsbyer i Sepon distrikt. Dagene har vært fulle av inntrykk og vi har fått se sider av landet og blitt kjent med folket på en unik måte som vi ikke ville hatt sjansen til uten Marit og de andre som jobber i prosjektet.

På hjemmebesøk hos en familie i Savannakhet

I forkant av reisen samlet vi inn penger for å kunne kjøpe dyner til familiene i en landsby i Sepon. Vi fikk selv være med på utdelingen av dynene, og det var utrolig godt å se at pengene kom til sin rett. Den dagen vi besøkte landsbyen var det ganske kaldt, og vi ble møtt av små barn som gikk rundt i ingen ting annet enn fillette t-skjorter. Dette gjorde sterkt inntrykk og dynene virket å komme på et beleilig tidspunkt.

Vi fikk være med å dele ut dyner til en hel landsby

Dagene med ”School Support Project Laos” har gitt oss en unik sjanse til å få se hvilken betydning skole virkelig har for ungdommene. Av intervjuene vi har gjort med lærerstudenter, har svarene vært enstemmige om hva prosjektet har betydd for dem. For elevene og studentene er skole veien ut av fattigdom, og det gir dem muligheten til å hjelpe familien til et bedre liv.

Vi synes det arbeidet som ”School Support Project Laos” gjør er utrolig flott og beundringsverdig. Det var helt tydelig for oss at en slik organisasjon sårt trengtes for å skape en forbedret livssituasjon for barna og deres familier. Oppholdet vårt i Laos var veldig givende og lærerikt, og vi sitter igjen med minner for livet. Vi er svært takknemlige for alt vi fikk oppleve, og vil med dette takke for oss!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hilsen Miriam Berre, Thea Bolme, Charlotte Bjørvig Bratberg, Camilla Helene Skavhaug Nordmo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close