Hus totalskadd i brann

Når vi arbeider i et land som Laos og har som mål å hjelpe de fattigste så møter vi i blant triste skjebner. Skoleprosjektet har som mål  å bidra til skolegang for elever og å gi stipend til studenter. Det er dette vi vil fokusere på selv om vi ser mange behov i Laos. Likevel hender det at vi gir ekstra hjelp i spesielt vanskelige tilfeller. For noen uker siden skrev vi om Gai som fikk en sykkel av et par som besøkte Skoleprosjektet. Familien til Gai består av en far som er blind og en mor som ikke kan gå, han selv som i en alder av ni år akkurat har begynt på skolen, og en lillesøster på 3 måneder. Foreldrene har ikke arbeid og eneste inntekt får de ved å tigge på markedet.

Gai poserer stolt foran sykkelen han fikk

Songkran er den største høytiden i Laos, det er laotisk nyttår som feires med vannfestival. Det er også tiden da alle drar for å besøke slektninger. Det gjorde også familien til Gai – de dro til landsbyen de kommer fra ca 200 km fra Savannakhet. Og mens de var bortreist, skjedde det tragiske: huset deres brant ned. Et gammelt kjøleskap de hadde tok fyr, og huset brant ned til grunnen. Vi fikk beskjed om dette for noen dager siden, og da var Gai og faren akkurat kommet tilbake etter Songran. Vi dro straks å besøkte dem, og det var et veldig tris syn som møtte oss. Huset var helt nedbrent og alle eiendelene til familien var gått tapt. Sykkelen som Gai fikk for bare noen uker siden er også helt ødelagt.

Dette var boligen til familien på fire
Dette var soverommet

Dette er en familie som ikke har mulighet til å greie seg på egenhånd, og nå har de mistet det lille de hadde.

Her er restene etter familiens klær. Alt er gått tapt
Skolebøkene til Gai ble også slukt av flammene

Samme dag kjørte vi til markedet og kjøpte nye skoleklær og alt Gai trenger for å gå på skolen. Vi tok med oss det, samt en bag med brukte klær og gav til familien. Vi vurderer nå hvordan vi kan hjelpe familien ytterligere. De har behov for planker og materiale til å bygge opp huset på nytt og noen enkle møbler og klær. Landsbyen de bor i vil gå sammen for å hjelpe dem med å bygge opp huset hvis de har materialer. Vi følger familien videre og vil også oppdatere denne bloggen med nyheter om hvordan det går.

Gai og faren har det ikke lett

2 tanker om “Hus totalskadd i brann

  1. Stakkars Gai, kan ikke noen kjøpe en ny sykkel til ham?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close