Takk for tak!

                   

 For litt siden var vi i en fjellandsby i Sepon for å dele ut skolepakker til en ny skole og landsby som vi har tatt inn i prosjektet. På vei til denne skolen ble vi fortalt at en annen skole som lå litt lenger inne i jungelen, manglet deler til taket. Landsbyen hadde fått en viss sum fra myndighetene til å bygge en liten skole, men ikke nok til et helt tak. Vi bestemte oss derfor for å kjøre til denne lille fjellandsbyen. Med oss hadde vi Britt Norunn og Jan Henrik fra Nordmøre.

En plass måtte vi gå av bilen da veien var svært dårlig

Vi kjørte og vi kjørte

….og dypere og dypere inn i jungelen kom vi….

snart var vi dekket av regnskog på alle kanter

Da vi endelig  kom fram tok det ikke lang tid før alle barna i landsbyen kom springene for å se på de rare hvite menneskene. Det var ikke ofte denne landsbyen fikk besøk, og iallefall ikke av slike store, hvite mennesker som kommer fra den andre siden av kloden

Skolen deres så midt i landsbyen og den var nesten helt ferdig bortsett fra deler av taket. Våre venner fra Norge bestemte seg for at de hadde lyst til å kjøpe resten av taket slik at skolen kan åpnes til høsten. Landsbysjefen og de andre ble kjempeglade, og det ble bestemt at taket skulle kjøpes og leveres i nabolandsbyen neste dag.

Taket kostet ca 600 nkr og gleden var stor både hos giveren og mottageren! Her sjekkes takmaterealen og den bindes godt fast før turen tilbake til jungelen tar fatt.

En stolt landsbysjef tok imot gaven sammen med sine medhjelpere

Selv om innkjøp av tak ikke er noe Skoleprosjektet vanligvis gjør, er vi allikevel åpne for å dekke behov der vi ser vi har mulighet og ressurser. Hvis denne skolen er så heldig å få en lærer, ønsker vi å hjelpe til med skolepakker slik at barna har mulighet til å benytte seg av den nye skolen sin.

– Marit

1 tanke om “Takk for tak!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close