På markedet

 

Å gå på et marked i Laos er en stor sanselig opplevelse. Ferskvaremarkedet er som regel ute, og man kan møte på mange spennende ting man aldri får gleden av å se på Ica i Norge. Da jeg før helga var en tur innom markedet for å kjøpe med jilå (insekter) hjem til barna, tok jeg bilder av litt forskjellig snadder.

Den beste ananasen får en kjøpt her. Njalan og Somchai forhandler fram en god pris.

Jilå er mine barns favoritt. Når Satad sprøsteker de på panna er de bare fantastisk gode. Til og med minstepia vår, Josefine, foretrekker jilå framfor godteri, og det sier jo litt! Jilå lever nede i jorda, og når det er regntid er det høysesong.

De ser ganske ekle ut, men smaker himmelsk.

Ingefær. Her får man ferske ingredienser til maten hver dag.

Chili er en av de viktigste ingrediensene i lao hushold

Frukt og grønt, noe for enhver smak

Så var det slaktedama. Hvis man er heldig å komme til rett tid kan man få med seg hele prosessen fra hel gris til oppdelte fine kjøttstykker. Men ferskt kjøtt, det er det iallefall ingen som kan si noe på!

Matlei? Lyst å prøve noe nytt og spennende? Vel, hvis du i tillegg er modig kan du jo kjøpe denne lekre øgla som fortsatt lever, og hvis du er oppfinnsom nok er det sikkert mulig å trylle fram de lekreste retter av denne karen!

På markedet i Laos kan du lukte lukter du aldri har luktet før, du får se ting du aldri visste fantes, og hvis du vil kan du ta og kjenne på en kuhjerne, hønsetarm eller noe annet du synes ser kjekt ut. Men sanseopplevelser i fleng, det kan jeg love deg!

– Marit

1 tanke om “På markedet

  1. Jeg blir sulten 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close