Stor merkedag for SSL

Mandag 17. februar ble en viktig dag i SSL sin historie. Lao People’s Democratic Republic og School Support Laos inngikk en ny, formell avtale for tre nye år. Avtalen er godkjent og signert av Utenriksministeren i Laos.

I den neste treårsperioden ønsker vi å utvide med nye distrikt og målet er å gi nesten 2000 barn hjelp til skolegang samt på en eller annen måte bidra til at over 5000 barn og foreldre får det litt bedre. I planen tar vi høyde for å jobbe inn i mot hele 99 landsbyer, mange i fjerntliggende strøk.

På signeringsmøtet var det invitert 38 representanter fra den Laotiske stat, deriblant vise-guvernøren i Savannakhet provins samt undervisningsdirektøren. Også representanter fra undervisningsdepartementet og utlendingsdepartementet var til stede.

Nang Lingthong, undervisningsdirektøren, er en dyktig kvinnelig leder. I talen trakk hun fram at hun husker tilbake til da SSL var i startfasen og da Satad og Marit kjørte fra landsby til landsby med moped med sin lille datter. Hun berømte stabiliteten og utholdenheten i arbeidet vi har gjort i snart 20 år i Laos. Hun understrekte også viktigheten for hele provinsen at SSL går inn og gir utdanning til så mange barn og unge som ellers ikke ville ha kunnet gå på skolen. SSL fikk mange lovord både fra henne og fra vise-guvernøren. Vi opplever en stor favør og et oppriktig ønske om å stå sammen med oss i den viktige jobben vi gjør blant de fattigste.

Vi tar til oss alle gode og rosende ord, men som jeg understreket i talen min så er det utrolig viktig for Satad og meg at vi har en så flott stab som jobber ut ifra et stort hjerte. Den gode relasjonen vi har bygget opp gjennom mange år til lokale såvel som regionale og sentrale myndigheter er også utvilsomt svært viktig.

Etter dette viktige møtet, kjenner jeg på en stor ære og takknemlighet for at jeg får lede dette arbeidet som får bety så stor forskjell for så mange. Det er fortsatt mange barn som ønsker skolegang, og SSL er klar til å hjelpe.

  • Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close