En helt ny start

Daowan er 15 år. Hun bor sammen med mor og to yngre søsken. For noen år siden fikk mor en sykdom som sakte men sikkert har gjort henne lam. Da mor ikke lenger kunne bevege seg og hjelpe til å forsørge familien, forlot far henne. Han bestemte seg for å starte på nytt et annet sted. Siden har han ikke tatt kontakt.

Plutselig står mor helt uten noen som kan forsørge familien og Daowan, som den gang er ti år, må slutte på skolen for å begynne å jobbe slik at familien kan ha noe å spise. Daowan har i flere år jobbet på markedet der hun har fått svært dårlig lønn. 10 timers arbeidsdager sju dager i uka gjennom hele året, har tatt på den unge jenta. Hun tjente kun 500 kr i måneden, noe som er under en tredjedel av hva en voksen ville ha tjent for den samme jobben.

Det var litt tilfeldig at SSL kom over denne familien. Vi skulle egentlig på besøk til en nabofamilie da vi oppdaget kvinnen som sitter utenfor huset sitt. Etter å ha hørt historien til denne kvinnen ønsker vi å hjelpe. Første steg er å hjelpe sønnen og den yngste dattera slik at de kan begynne på skole og barnehagen. Men hva med Daowan? Hun er nå blitt 15 år og hun fortalte oss at hennes største drøm er å få begynne på ungdomsskolen.

IMG_0793
Far forlot familien da mor ble lam. Siden har eldstejenta måttet arbeide lange dager for å forsørge familien.

For noen uker siden hadde SSL besøk av to kvinner fra Norge. De fikk være med på besøk hos denne flotte, men svært fattige familien. De ønsket å gi familien en  fast inntekt hver måned slik at Daowan kan slutte å jobbe og begynne på skolen. Familien ble svært glad og nå er staben i SSL i full gang med å hjelpe Daowan inn i skolesystemet igjen etter flere års fravær.

IMG_0804
Stor stas og glede med ny sykkel!

Daowan kommer til å ha en flere kilometer lang skolevei, og det ble også kjøpt en ny sykkel til henne slik at hun lettere kan komme seg fram og tilbake.

IMG_0794
Viphaphone og Nid er glad over å kunne hjelpe de som trenger det aller mest. De er begge laotere og de har et stort hjerte

Viphaphone og Nid er to flotte sosialarbeidere som jeg er veldig stolt av å ha i min stab. De har hjerte for de barna og ungdommene som ingen andre ser, og de er begge to løsningsorienterte og handlekraftige kvinner.

SSL er så takknemlige for at denne familien kan få en helt ny start i hverdagen! Takk også til alle dere i Norge som er med å gjør dette arbeidet mulig!

  • Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close