Nytt skoleår

IMG_4764

Så er skoleåret 2014/2015 i gang for alle grunnskole elevene i Laos. Lærerstudentene våre som går andre eller tredje året har blitt skrevet inn og er i gang med undervisninga. De nye lærerskole studentene begynner ikke før i oktober, og spenningen er stor når de nå skal begynne på ny skole.

Skoleåret i Laos har bare et semester, og foruten tre måneders sommerferie, så har de kun en uke ferie midt i januar samt en uke midt i april når de feirer vannfestivalen. Sommerferien begynner 31 mai og varer til 1 september. Denne tida er det regntid i Laos og planting av ris på alle åkrene så langt øyet kan se. Da må hele familien hjelpe til slik at de blir ferdig i tide.

Skolesystemet i Laos er bygt opp med fem år på barneskolen, fire år på u-skolen og tre år på vgs. Vanligvis begynner barna i 1. klasse når de er seks år men mange av de fattige har ikke mulighet til å begynne før de er noen år eldre.

IMG_4760School Support Laos støtter barn og unge på alle nivå i utdannelsen. Forrige skoleår støttet vi ca 600 elever på barneskolenivå, over 100 på u-skole og vgs nivå, og ca 50 på høyskole eller universitetsnivå. Alle studentene som SSL har støttet er nå i arbeid og vi er derfor veldig glade med de. Nå er det nye ungdommer som skal begynne på studiene og nye mål som skal nås. Følg gjerne med på bloggen gjennom det neste skoleåret og les levende bevis på at det faktisk funker å hjelpe!!

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close