Skole og jobb 16 timer i døgnet, 7 dager i uken.

DSC07547Møt 20 år gamle Thongkan, fra Savannakhet. Han går på TTC(Teacher Training College) her i Savannakhet. Han ble støttet av oss for første gang som 9 åring; vi har gått med ham gjennom barneskole, u-skole, vgs og nå går han på mattemattiklinja på lærerhøyskolen.
Familien er svært fattig, de jobber hver dag, for å få endene til å møtes. De har heller ikke råd til noen motorsykkel, så de leier en motorsykkel til 1000 baht(ca 200 kr) slik at Thongkan kan komme seg på skolen. Så hver måned må de tjene minst 1000 baht, for å betale ned sykkelen, SÅ begynner de å tjene penger til mat og lignende.

 

Thongkan og Faren hjemme i huset sitt
Thongkan og Faren hjemme i huset sitt

Utenom skolen jobber Thongkan på en restaurant som servitør. I hverdagene har han skole fra kl 8 – kl 17, og jobb fra kl 18 – kl 24, hver dag, hver uke. Han tjener 2000 baht pr måned og han gir alle pengene til foreldrene sine.

På grunn av dette, har han veldig lite frihet til å være med venner. Men han prøver å være med de så mye som mulig. Det kan bli hektisk med jobb og skole, og kun èn time fri på dagen. Den ene timen går som oftest til å komme seg hjem, skifte klær, dusje, og gå til jobben.
Han får ikke alltid tid til leksene sine, men han har en veldig snill sjef, som lar han gjøre lekser på jobb når det er lite kunder, mot at han jobber de timene inn igjen.
På tross av all denne jobbingen, skolearbeidet, være med å så og høste mat for og med familien, så er han fremdeles en av de elevene i klassen med høyest karakterer.
Drømmen hans er å kunne studere i utlandet, men det tør han ikke tenke så mye på, i og med han allerede har fått en drøm oppfylt ved å kunne gå lærerskolen.

Vi snakket også litt med familien, og de var utrolig stolte av sønnen sin. Og støttet han i alt han gjorde, og ønsket mer enn noe annet at drømmen hans skulle bli oppfylt. Det virket som om det var en  veldig kjærlig familie, med mye støtte til hverandre. De er svært takknemlige for den støtten dere i Norge, gjennom SSL, har gitt ham i så mange år. Tusen Takk!!

DSC07554

Dette er bare èn av de hardtarbeidende elevene vi støtter. Vi ser så utrolig opp til de, for all den energien de legger i arbeidet sitt, og hvor mye de gjør ut av sjansene de får i livet sitt.
Det finnes enda fler, som vi ikke har fått sjanse til å støtte enda.

Bli med å støtt disse fantastiske ungdommene, så de får bli lærere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close