4 studenter, Før og Nå.

Vi var å besøkte fire elever vi har støttet siden de gikk i 1. klasse. Vi satte oss ned og snakket litt med dem.

Dette er Phimpon som fra når vi møtte henne, og fra første gang vi møtte henne i 2002.
Dette er Phimpon som fra når vi møtte henne, og fra første gang vi møtte henne i 2002.

Phimpon var ei jente vi begynte å støtte da hun var 7 år gammel. Nå er hun 19 år og studerer  på Handelshøyskolen, noe hun har gjort i 3 år nå. Hun valgte dette faget fordi det var ganske lett å få seg jobb og praksisplass med en sånn type utdannelse. Så likte hun å jobbe på kontor mer enn å være ute i varmen.
Hun trives veldig godt på skolen. Det var dette hun hadde drømt om å gjøre når hun var liten. Med utdannelse var det lettere å planlegge fremtiden sin, lettere å få et bedre liv, lettere å støtte familien sin, sa hun. Hvis ikke SSL hadde vært her for å støtte henne, hadde hun måttet jobbe. Hun hadde ikke hatt mulighet for skole ellers.

 

Dette er Ponsamay, nå, og da vi begynte å støtte henne i 2002
Dette er Ponsamay, nå, og da vi begynte å støtte henne i 2002

Ponsamay er 20 år gammel, og var 8 år da vi begynte å støtte henne. Hun studerer til å bli engelsklærer, på 4. året. Ponsamay trives veldig godt på skolen, er veldig interessert i språk, og ønsker å lære mer. Hun syntes det er veldig viktig med kunnskap, både for utvikling for seg selv og familien, i tillegg til at hun kan få seg en god jobb. Hadde hun ikke blitt støttet, måtte hun ha jobbet, og det hadde nok blitt veldig vanskelig med tanke på studiene.

Dette er altså Vanta, som 20 åring, og som 8 åring.
Dette er altså Vanta, som 20 åring, og som 8 åring.

Vanta har fått støtte fra oss i 12 år. Hun er nå 20 år og studerer til å bli Mattelærer, noe hun har gjort i 4 år. Noe hun er særdeles fornøyd med. Hun trives veldig godt på skolen, og liker faget veldig godt. Hun har alltid likt å jobbe med tall.
Da vi spurte henne hvorfor hun studerer, svarte hun at hun gjør det for fremtiden sin. For å kunne jobb. Hun ønsker utvikling for seg selv, og ønsket å få mye kunnskap. Hadde hun ikke fått støtte, sa hun at foreldrene ville at hun skulle studert noe, men vet ikke hva i såfall. Foreldrene mine ønsker absolutt ikke at jeg skal slutte.

Manivon som mannen han har blitt i dag, og som 9 åring da vi først møtte han
Manivon som mannen han har blitt i dag, og som 9 åring da vi først møtte han

Manivon er en kar på 21 år. Han har blitt støttet av oss siden han var 9 år gammel. Han studerer jordbruk og planteliv, han er på sitt 4. år. Han trives veldig godt med faget. Dette er noe han har vokst opp med. Manivon fortalte at jo fler arter han visste om, desto høyere kvalitet kan han dyrke. På skolen trives han veldig godt. Han trives med jordbruk fordi han kan bruke denne kunnskapen over alt i livet. Både for forbedring og for utvikling. Han fortalte også at hvis han ikke hadde fått støtte, klarer han ikke se fremtiden for seg selv som han ser i dag. Det hadde blitt masse jobb.

Dette er bare et bittelite utvalg av elever vi har kjent i mange år. Det er like gøy hver gang å treffe de. Å se de bli eldre, og ta ansvar for sin egen fremtid, og hjelpe sin familie opp og frem.
Dette er hvorfor vi gjør det. Både vi og elevene vi støtter, takker dere for all hjelp hittil.

Men vi er på langt nært ferdig med det vi gjør, i tiden fremover tenker vi å utvide mer, ved å støtte fler grunnskoleelever og fler høyskolestudenter.

Har dere lyst til å hjelpe til ved å støtte oss ytterligere, klikk her for å få kontoinformasjonen dere trenger.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close