Phomee

Image

I går var SSL på hjemmebesøk til ungdommer inne i Savannakhet by som vi har støttet med skolepakker siden de var små. Phomee er en av dem som ønsker å søke oss om stipend til videre utdannelse nå når hun er ferdig med videregående. Før vi velger ut de som skal få et slik stipend må vi se på følgende faktorer:

– er familien i stand til å greie kostnader til høyere skolegang selv eller er de fremdeles avhengig av hjelp? 

– er studenten selv samt foreldrene sikre på at det er dette de ønsker?

– intervju av studentens lærere som kan gi oss mer informasjon om studenten

– karakterer

Etter å ha vært på hjemmebesøk til hver enkelt student flere ganger har vi dannet oss et godt inntrykk. Når all informasjon er tilgjengelig gjør vi en samlet vurdering. Denne prosessen er vi midt inne i nå og det er alltid veldig kjekt å beøke familier som vi har kjent gjennom mange år.

Phomee bor sammen med mor, far og flere søsken. Hennes drøm er å bli lærer på barneskoletrinn. En slik utdannelse tar to år på lærerhøyskolen. Phomee er flittig og ansvarsfull og et godt eksempel for andre elever kunne læreren fortelle. Familien har fortsatt for lite til å kunne påkoste en slik utdanning (ca 4000 kr for hele utdanningen), og mor og datter ble veldig glad da vi kunne fortelle dem den gode nyheten at SSL svært gjerne ønsker å fortsette å med å gi henne stipend.

ImageJosefine og Lek på besøk hos Phomee

 

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close