Hjemmebesøk

SSL drar ofte på hjemmebesøk hos elevene de støtter, og er flinke på å følge de opp og ha jevnlig kontakt med familien. Vi har fått vært med på flere hjemmebesøk allerede og vi kan trygt si at det har gjort et sterkt inntrykk på oss begge. Én ting er å høre rørende historier, men å få oppleve det på nært hold er veldig spesielt. Flere av barna bor ikke lengre med sine foreldre. I mange tilfeller er begge foreldrene døde eller har reist vekk og startet et nytt liv uten dem. Levestandarden er utrolig dårlig, og de fleste av de bor i små hytter av tre eller mur som overhodet ikke holder under dårlige værforhold.

Vi har blitt fortalt mange triste og rørende historier og vil gjerne dele noen av dem. Det aller første hjemmebesøket vi var med på var hos en familie på tre. Den bestod av en bestemor på 60, og to gutter på 9 og 13 år. Da vi kom på besøk var det bestemor og den skoleflinke gutten på 9 som møtte oss. Foreldrene til disse to unge guttene skilte lag for flere år siden og de har begge dratt hvert til sitt og stiftet ny familie. Det er svært sjeldent de tar turen for å besøke guttene. Bestemor har tatt på seg ansvaret, og sammen med sin bror jobber de for å skrape sammen nok penger til å ta vare på guttene. Hun selv jobber av og til i en risåker, mens broren kjører tuk tuk. Huset denne familien bor i er bygd over bakken og er lagd av tre. Verken taket eller veggene holder huset tørt når det regner og de er plaget av dyr som stjeler det lille de har av mat. Man kan enkelt og greit si at dette overhodet ikke er en solid og trygg plass for noen som helst familie å bo i. Heldigvis er dette en av familiene som SSL støtter, og av den grunn har begge guttene mulighet til å gå på skole. Hvis de fortsatt er motiverte og ønsker videre utdannelse etter videregående, vil SSL vurdere å hjelpe de med utdanning på høyskole eller universitet.

Når det er sagt så er det fortsatt utallige familier som trenger hjelp, da levestandarden i Laos generelt er dårlig og det å ha mulighet til å få utdanning ikke er en selvfølge.

Vi vil derfor oppfordre alle blogglesere til å støtte dette arbeidet. Hvis dere ønsker å hjelpe til kan dere gi engangsgave eller fast til kontonummer 3936 01 14868
 

Image

– Serina og Ann Hege

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close