Julefest

Lørdag 15. desember gikk vi i gang å feiret julefest, eller rettere sagt en fest før jul kan man vel si. Med ekstra øremerkede midler fra Norge fikk vi satt igang, og samlet alle studentene våre som vi støtter i år. Tilsammen ble vi godt over 40 mennesker på kontoret. Vi ønsket å gjøre litt stas på studentene våre, og gi dem noe ekstra for å vise at vi setter veldig stor pris på dem. Disse vil jo etterhvert bli viktige bidragsytere og samarbeidspartnere for oss, for å bedre og bygge en god skolegang, og et godt samfunn i Laos.

Det ble mye lek og moro. Mange av dem kjente ikke hverandre fra før, så da var det på sin plass å ha litt navnerunder og aktiviteter. God stemning og høyt lydnivå manglet det i alle fall ikke. En del fikk nok også øvd seg litt på å være utadvent i en del av aktivitetene. En god øvelse for den som ønsker å bli en god lærer og forbilde.

DSC_0597

DSC_0611

DSC_0612

På en hver julefest er det jo også julegaver, og man kunne nesten ta og føle på basar-stemningen etterhvert som de skulle trekke hvilken gave de skulle få. Det var utrolig kjekt å se gleden av å få en hvilken som helst praktisk gave. Dette er ungdommer som ikke er vant med å få gaver i det hele tatt, så det var stor stas om det så var en pute,drikkeflaske, eller nye såper de fikk. Hadde vært artig å sett hvilken reaksjon man kunne fått, om de samme julegavene lå under et juletre i et hvilket som helst gjennomsnittlig hjem i Norge :).

DSC_0619

DSC_0657
Når man har fest i en del timer er det også rom for å bli kjent med nye, men også tid til å snakke med gamle kjente og tid til takkeord. Mange reiste seg og hadde gode ord og takk de ville si om skoleprosjektet. Det var blant annet sterkt å høre fra en av jente som studerer for å bli lærer. Hun kunne fortelle at det hun ønsket etter at hun var ferdig med studiene, var å bli sendt lengst unna for å jobbe som lærer. Helst dit det ikke var noen lærer, der barna bare kunne stammespråk og ikke laotisk. Om man så måtte gå dit, så gjorde det ingenting. Noen andre kunne være lærer der hun kommer fra, for dit kunne man til og med kjøre bil. For hun hadde fått noe fra SSL uten å måtte betale noe for det eller gi noen tilbake. Hun ville gi videre til andre  barn og unge, det som hun hadde vært så heldig å fått selv. Dette er virkelig et ønske etter SSL sitt hjerte, og det er flott å få bekreftelse på at arbeidet stadig virker og gror. Påfølgende  utover kvelden ble det god grillmat, laotisk sang, enda mer god stemning og dans under stjernene.

DSC_0697 DSC_0727

– Åse Hoem

– Foto: Nina Singstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close