Strategimøte med Laotiske myndigheter

I dag var vi invitert med på et møte med Laotiske myndigheter. Mange personer i viktige stillinger var samlet for å diskutere hvordan jobbe sammen for å bedre kvinners vilkår i Savannakhet provins. Det var stor enighet i at utdannelse er den fremste nøkkelen man ser åpner døra for et bedre liv for de mange tusen kvinnene som lever ute på landsbygda.

Det var representanter både fra skole og helsesektoren og mange nyttige opplysninger ble lagt fram. Per i dag er det totalt 48% av ungdommer i provinsen som går på ungdomsskolen. Målet er at i 2015 skal dette tallet økes til 75% og at halvparten av disse skal være jenter. Vi har en vei å gå  men jeg synes det er veldig positivt å ha slike møtepunkt der vi kan diskutere hvordan mange kvinner har det nå og hvilke konsekvenser det vil bli både for de og deres familie men også for hele samfunnet hvis de får utdannelse.

Vi ble plassert i grupper og fikk utlevert et case. Vårt case bestod av å tenke på hvilke kortsiktige og langsiktige konsekvenser det blir for en jente/kvinne å ikke få utdannelse.

 

Satad fant noen bekjente fra skolekontorene i Sepon og Nong distrikt. Flere av de har han hatt med på overnatting i jungelen ved hjemmebesøk av lærerstudenter vi hjelper

Det er kjekt å se at myndighetene setter pris på den jobben vi gjør for å gi barn utdannelse og at de ønsker å spille på lag med oss når det gjelder de utfordringene de står ovenfor. Sammen tror jeg faktisk vi kan gjøre et godt stykke arbeid!

 

– Marit

1 tanke om “Strategimøte med Laotiske myndigheter

  1. Dette er spennende. Bra at myndighetene tar utfordringen med lav skoledeltakelse blant jenter i distriktene på alvor. Mer av det arbeidet School Support Laos gjør er en viktig del av løsningen tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close