Skoleutdeling ved Phonsavangtai og hjemmebesøk

Denne uken har vi vært ute og med skoleutdeling ved en skole her i Savannakhet som heter Phonsavangtai. I skrivende stund støtter vi totalt 9 elever på denne skolen. Det er en ganske stor skole med nesten firehundre elever. Og det  er en av de første skolen som fikk støtte og de fleste av disse ni har mottatt støtte fra prosjektet i omtrent 10 år allerede. De er godt kjente med SSL og hva vi gjør.

I sammenheng med skoleutdelingen har vi også vært på hjemmebesøk hos elevene. SSL prøver å besøke elevene som får støtte ca en gang hvert andre/tredje år. Dette er en oppfølging av elevene og deres familie, for å oppmuntre dem til og fortsette å sende barna på skolen, og se hvordan det går med familien nå. For å lett kunne vurdere status i forhold til forrige besøk, stilles de samme spørsmålene som sist, som for eksempel hva foreldrene jobber med, hvor mange barn, hvor mange som bor der, boforhold og ellers andre bemerkninger. Dette er først å fremst for å se hvordan det går med familien, men og for å vurdere om de fortsatt har like stort grunnlag for å motta støtte videre. Det er nok ikke mange som har blitt revurdert på støtte, men det er viktig at arbeidet har en evaluering slik at de som har størst behov for støtte.

På denne ukens besøk var det kjekt å se og høre om utvikling hos de vi besøkte. Alle har det fortsatt knapt økonomisk, men med støtte fra prosjektet gjør en det mulig for disse elevene til å prioritere å gå på skole å få realisert drømmer. De er flink og mange er målrettet på de vil bli. Så hvem vet, kanskje har vi akkurat besøkt både fremtidens lærere og forskere.

Her kommer det litt bilder fra skolen og noen av besøkene:

Litt venting før skolepakkene utdeles.

Hos den ene familien vi besøkte fikk vi servert en god Som Tham( papayasalat),
noen mente kanskje den var litt i sterkeste lage, men det var faktisk ikke undertegnede : )


– Åse Hoem –
voluntør SSL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close