Årets nye etniske lærerstudenter

I år tar vi imot alt 10 nye etniske lærerstudenter! Grunnen til det høye antallet er at vi  har fått inn ekstra gaver fra norske givere, så tusen takk for det!

Alle de 10 flotte ungdommene har til felles at de kommer fra etniske minoritetsgrupper som har tilholdssted i fjelltraktene nær grensa til Vietnam. Noen av de er ferdig med videregående mens andre kommer rett fra ungdomsskolen. Grunnet stor mangel på lærere gir de laotiske skolemyndighetene  spesiell tillatelse til å starte rett på høyskolenivå etter endt ungdomsskole.

Spente ungdommer før registrering på lærerhøyskolen. De vil alle formidle en stor takk til sponsorer som gjør denne utdannelsen mulig. En av studentene var ikke tilstede da vi tok bildet.

De neste to eller tre årene vil vi følge studentene våre tett. Foruten å betale skoleavgift og alle andre skolerelaterte utlegg kommer vi også til å være litt storesøster og storebror. De fleste ser familien sin svært sjelden og vi ønsker å være gode voksenpersoner som de kan rådføre seg med mens de bor inne i storbyen.

Vi gleder oss til å følge disse glade ungdommene gjennom utdannelsen og fram til de er utdannet lærere!

 

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close