Historien om Lamon

Nå når det nye skoleåret har begynt er det igjen tid for hjemmebesøk. Vi besøker alle våre studenter jevnlig, noen ganger på skolen og andre ganger hjemme. Vi synes det er viktig å vise at vi virkelig bryr oss om hvordan de har det. Noen forledre trenger en ekstra samtale rundt hvor viktig faktisk det er at barna fullfører skolegangen. Det er ikke alltid det er like lett å tenke langsiktig når de så sårt trenger eldre barn til å passe på yngre søsken når de selv er på jobb. Ofte ser vi også at barna selv må ut i jungelen for å finne litt mat som familien kan spise.

I går besøkte vi familien til Lamon. Han er 14 år og går i 7. Klasse på Nongdøn skole. Lamon bor sammen med mor samt barnet til sin eldre søster. Søstra er illegal arbeider i Thailand og har sjelden mulighet til å ta kontakt med familien.  

Mora til Lamon har en kronisk lungesykdom som sannsynligvis er tuberkulose. Hun har ikke fått noen diagnose da hun ikke har råd til å gå til legen for å bli undersøkt. I frykt for å smitte de to barna sover hun under det lille huset de bor i. Tepper og klær er fillette etter alt for lang tids bruk. Da vi snakka med mora fortalte hun at det at Lamon får støtte til å gå på skolen gjennom SSPL, betyr alt for henne. Hun ønsker at han skal få en utdannelse og senere et yrke som han kan leve av. Da kan han nok både forsørge henne samt egne barn når den tid kommer. Det er dette halmstrået hun klynger seg til når hun hver dag våkner til en ny arbeidsdag med en stadig sykere kropp.

–          Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close