Skolepakken

En gang hvert år får alle de 500 skolebarna våre en skolepakke. En slik pakke inneholder alt et barn trenger for å gå på skolen i et år. Utenom skoleuniform får de sko, jakke, veske, skrivesaker, kladdebøker og annet utstyr de trenger. I tillegg får de også tannbørster, tannkrem, såper, vaskemiddel og andre hygieniske artikler.

 Når utdelingdagen kommer er det alltid kjekt å møte foreldre og barn som vi etterhvert har blitt ganske godt kjent med.

Njalang og Somchai viser hva som er i skolepakken

Vi tar hvert år inn nye barn i prosjektet. Det er skolens ledelse som kjenner barna i landsbyen sin best og de kommer til oss med anbefalinger om barn som ønsker å begynne på skolen men der foreldrene ikke har råd til å koste skolegangen selv. På utdelingsdagen går vi derfor gjennom innholdet i skolepakken slik at også nye barn kan se hva de vil få.

Ingeborg Anna hjalp til med å dele ut skolepakke

Denne flotte jenta har mottat skolepakke fra oss siden hun gikk på småskolen. Nå er hun snart ferdig på ungdomsskolen. Hun vil motta støtte fra SSPL til hun er ferdig med videregående utdannelse. Deretter velger vi ut studenter som skal støttes til høyskole og universitetsnivå.

Vi skriver en slags kontrakt med alle foresatte der de skriver under på at de er enige at barnet eller barnebarnet skal fullføre skolegangen. Vi på vår side lover å støtte barnet opp til 12 års utdannelse. Dette er med på at foreldrene tenker seg om en ekstra gang før de eventuelt velger å ta barnet ut av skolen for å la det begynne i jobb.

Ingeborg Anna synes det var veldig kjekt å få være med å stemple kontaktene

Utrolig givende jobb å gjøre andre glad !! Tusen takk til alle dere som støtter prosjektet vårt!

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close