Startskudd for sommerskolen

I går gikk startsskuddet for sommerskolen i engelsk som arrangeres på lærerhøyskolen i Savannakhet. Som mange av dere kanskje har lest, støtter vi lærerutdannelsen for 19 studenter fra Sepon distrikt og to fra Savannakhet området. Alle er de motiverte og flittige studenter med det til felles at de gjerne vil bli kjempegode i engelsk!

Ngam (som betyr vakker) og Kampoi synes det er kjekt å lære engelsk, selv i sommerferien!

Gjennom hele skoleåret leier vi inn lærere til å undervise studentene våre i engelsk hver lørdag og søndag formiddag. Dette har blitt en stor suksess, og når mange først har begynt å mestre dette nye språket, vil de lære mer. Vi har derfor gitt tilbud til alle våre lærerstudenter om å delta på sommerskolen i engelsk som skolen arrangerer. Over halvparten av studentene våre valgte å studere engelsk hver dag i ni uker framfor sommerferie, og mer motivert ungdom skal man lete lenge etter!

Denne sommerskolen er åpen for alle, uansett om de går lærerhøyskolen eller ei. Studentene våre får derfor mange nye venner fra ulike samfunnslag. I tillegg slipper de å bruke uniform som de gjør ellers.

Pontavi er en av våre dyktigste studenter i engelsk. Vi har støttet ham siden han gikk på barneskolen. Om et år er han ferdig utdannet ungdomsskole-lærer og han er alltid smilende og positiv. Han kommer fra en fattig familie der pappan døde da han var liten, og mora forsørget hele barneflokken alene. Da er det ekstra kjekt å se at han er målbevisst og virkelig går inn for studiene.

Læreren legger stor vekt på muntlig framførelse og alle må etter tur stå forran klassen å presentere seg selv. I tillegg lærer hun dem leker og sanger på engelsk. Til slutt må jeg nevne at en klasse består av over 40 elever og en lærer…

– Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close