En hilsen fra norske studenter

Seks studenter fra Hist i Trondheim var med til Laos

6. mars reiste vi, seks jenter fra barnevernpedagogikk linja ved HiST, til Laos for å ha jobbe med prosjektet: Har skolegang betydning for barnet, familien og samfunnet i Savannakhet?

Spente og slitne etter en lang reise ankom vi Savannakhet og ble tatt imot med åpne armer av Marit, Satad og Somchai. Under oppholdet ble vi blant annet tatt med på utdeling av skolepakker og hjemmebesøk. Møtet med den laotiske kulturen og levemåten var overveldende for oss – gjestfriheten og vennligheten blant laoterne var stor!

I forkant av reisen hadde vi samlet inn penger som ble brukt til å kjøpe dyner og myggnetting til fattige familier i to stammelandsbyer i Sepon. Det var stort for oss å få være med på å dele ut disse, og samtidig få se hvilken forskjell det gjorde for familiene, som slapp å fryse når vinteren kommer.

Vi vil takke Marit, Satad og Somchai for å ha tatt så varmt imot oss, og for å ha hjulpet oss med alt vi har trengt hjelp til. Vi vil også takke befolkningen i Savannakhet som har gitt oss et unikt innblikk i deres liv og kultur. Vi har fått minner for livet, og håper alle å komme tilbake til Laos og Savannakhet en gang i fremtiden!

Stor klem fra Grethe, Trine, Marit, Stine-Marte, Margrete og Mari.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close